7 ecologische merken die je moét kennen

7 ecologische merken die je moét kennen

Ecologie iets voor geitenwollensokkendragers? Wij vinden van niet. Er ontstaan steeds meer leuke brands met één missie: een mooi en hip product ontwikkelen dat ook goed is voor het milieu. Dit zijn onze favoriete ecologische merken:

QNOOP

Qnoop is een Amsterdams label met mooie designs gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Een sok verliezen in de diepste krochten van de wasmachine is voortaan verleden tijd, want deze exemplaren kun je aan elkaar vastknopen. Weg gênante situaties waarbij mensen jou uitlachen omdat je met twee verschillende kousen komt opdagen.

Foto: Qnoop

LÍKAMI

Líkami betekent ‘lichaam’ in het IJslands. IJsland is dan ook de grootste inspiratiebron voor dit cosmeticamerk, omwille van de kracht en natuurlijke schoonheid die deze plek uitstraalt. Geen enkel product wordt getest op dieren. Bovendien bestaan ze allemaal uit een biologische en botanische ingrediëntenmix. Mooi meegenomen: het product is puur Belgisch met de nadruk op puur. Zelf hebben we de Jade Ritual Kit mét roller uitgetest, leuk voor jezelf of als geschenk. Wij zijn fan!

Foto: Líkami

Veja

Veja gaat vastberaden voor een betere planeet en produceert schoenen die gemaakt zijn van plantaardig leer, biologisch katoen en fair trade rubber. Een tijdje geleden introduceerden ze de V10: een nieuwe sneaker die nog duurzamer zou zijn dan hun voorgaande modellen. Want volgens de makers kunnen deze exemplaren levenslang mee. De ecologische voetafdruk verkleinen met een natuurvriendelijke schoen? Het gras is wel degelijk groener aan deze kant.

Foto: Veja

Dopper official

Deze leuke flessen mochten niet in onze lijst ontbreken. De mensen van Dopper proberen de hoeveelheid aan single-use plastic afval te verminderen, in een wereld waarin iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater. Bovedien zijn de flessen echte eyecatchers die jou de lelijke wegwerpversies meteen doen vergeten.

Foto: Dopper

Matt & Nat

Het Canadese Matt & Nat ontwerpt tijdloze tassen, gemaakt van plastic flessen, fietsbanden of kurk. Ze zijn bijna niet te onderscheiden van echt leer en ook de voering bestaat uit 100% gerecycleerd materiaal. Deze keer dus geen schuldgevoel wanneer je die nieuwe handtas koopt, want dit is een filosofie waar wij volledig achter staan.

Foto: Matt & Nat

Nō Skincare

Nō Skincare lanceert verzorgingsproducten gemaakt van 100% pure, natuurlijke ingrediënten. Producten zonder nasties of overbodige kleurstoffen, parfums en chemische stoffen die niet goed zijn voor je velletje. De unieke olieblends hebben hun oorsprong in de Perzische traditie en Westerse kruidengeneeskunde en combineren de meest heilzame plantaardige ingrediënten. Last van een droge huid door het koude weer? Nō Skincare to the rescue!


Foto: Nō Skincare

Redopapers

Eindigen doen we met de twee Belgische dames van Redopapers: Linde Luyten en Tille Lingier. Twee grafisch vormgevers die nieuw leven geven aan papieroverschotten van drukkerijen in de vorm van papieraccessoires. Wil je 2019 groen en in stijl starten? Vraag dan een kalender of agenda voor onder je ecologisch verantwoorde kerstboom.

Foto: Redopapers

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)