Beauty: zo herstel je zomerse schade

Door De Redactie

Kapotte haarpunten? Check! Droge huid? Check! Broze nagels? Check! De zon heeft jammer genoeg ook een duister kantje.
 

Mooie liedjes duren niet lang, en dat geldt ook voor de Belgische zomer. Samen met de zonnestralen, verdwijnt langzaam maar zeker onze sunkissed skin en blijven we verweesd achter met kapotte haarpunten, een droge huid en broze nagels. Gelukkig zijn deze souvenirs geen blijvers als je ze goed onderhanden neemt. Wie denkt dat dat een fortuin kost, heeft het mis!

Kapotte haarpunten

Alle veelbelovende producten ten spijt, gespleten haarpunten zijn nooit te herstellen. Kies voor de korte pijn en zet er de schaar in. Alleen op die manier zullen ze in geen tijd weer gezond zijn. Ga je nog op vakantie? Besteed dan extra aandacht aan je haar: een tikje Vaseline op je haarpunten kan al wonderen doen! Last but not least: gebruik altijd een verzorgende balsem. Dit maakt je haren soepeler en zorgt ervoor dat ze minder snel zullen breken. Geen balsem bij de hand? Een potje fruityoghurt werkt even goed!

Droge huid

We weten allemaal wat we moeten doen om een droge huid te voorkomen en toch hebben we er last van. Allereerst is het belangrijk dat je voldoende water drinkt: airco's of een scherpe zon zijn immers absolute boosdoeners voor je huid. Ten tweede is het belangrijk dat je een scrub en crème gebruikt die afgestemd zijn op je huid: te vette crèmes of crèmes die niet hydraterend genoeg zijn hebben maar weinig nut. Ben je op vakantie, dan kan je eenvoudig wat zand als scrub gebruiken onder de douche. Schrob wel niet te hard: het zijn immers grove korrels!

Broze of gele nagels

Je nagels hebben deze zomer wellicht alle kleuren van de regenboog gezien en zien er nu zonder kleurtje heel wat minder mooi uit. Het sleutelwoord? Rusten! Vijl ze eerst in één richting en dompel ze vervolgens een week lang dagelijks onder in een badje van grof zeezout. Dit zorgt ervoor dat je nagels niet langer geel zijn. Wil je dit in de toekomst vermijden, breng dan altijd een basecoat aan. Breng een handcrème aan en smeer je nagels in met arganolie, dit zal ze zo snel mogelijk doen herstellen. Na een weekje zullen je nagels alweer sterker zijn!

Bron: Flair.be

 

Partner Content