Beautyprofs geven tips

Door De Redactie
De beste beautytips haal je bij kenners: beauty-redactrices, visagisten en cosmeticamerken. Wij ontfutselden hen hun trucs!

Geurtip van Betty (Training Manager Dior)

“Omdat de geur van je parfum snel verdwijnt, kan je hem rond je nek verstuiven, een beetje zoals je een sjaal rond je hals draagt. Het zal een herinnering van je parfum achterlaten wanneer je je hoofd draait of ergens voorbijwandelt.”

Bodycrème-tip van Feeling beautyredacteur Goedele

“Door het uitdrogend effect kan je parfum de werking van je bodycrème beïnvloeden. Spray dus eerst je geurtje en breng dan je bodycrème aan.”

Blusher-tip van visagiste Yung

“Gooi een miskoopje niet meteen in de vuilbak. Meng rode, oranje of roze lipstick met een beetje dagcrème: een prima crèmeblusher.”

All-over-tip van Glam-it lifestyle redacteur Els

“Ik zweer bij Rosebud Salve: goed voor droge lippen en ellebogen, maar ik gebruik het ook als gloss op mijn oogleden. En als mijn haar in de winter statisch is, smeer ik wat op mijn kam!”

Volumetip van Libelle beautyredacteur Laura

“Je wil volume in je haar en je hebt geen tijd voor een uitgebreide brushing? Breng wat volumegevende mousse aan, droog je haar ondersteboven en draai er meteen grote velcro kleefrollers in. Tegen dat je ontbijt op is, heeft je haar hoog Claudia Shiffer-gehalte.”

Camouflagetip van Yannick Vaudry (International Make-up artist Yves Saint Laurent)

“Een foutje in je oog-make-up of zin in een nieuw kleurtje zonder helemaal opnieuw te beginnen? Ga met wat foundation of highlighter op een wattenstaafje over die zones die je wil corrigeren… Hoezo, foutje?”

Wondermiddel-tip van model Elisabeth

“Eight Hour Cream van Elizabeth Arden heb ik altijd op zak. Je kan hem gebruiken op droge plekjes, littekentjes vervagen sneller en het is zelfs een uitstekend middeltje tegen koortsblaasjes. Nog een aanrader is het eyelinerpotje met penseeltje van Shiseido. Zelfs de meest stuntelige hand trekt met dat penseel een fijn, vloeiend lijntje.”

Foundation-tip van Flair beautyredacteur Judith

“Was nadat je de foundation hebt aangebracht je handen en droog ze af. Wrijf daarna over je gezicht met je nog ietwat klamme handen: zo krijgt je foundation een natuurlijke finish en heb je geen vegen of vlekken.”

Haar-tip van Evita beautyredacteur Karolien

“Mijn geheim voor glanzend haar? Ik gebruik elke week een haarmasker. Voor maximum effect moet het masker goed in de haarschubben kunnen indringen. Als je haar nog te nat is, is het verzadigd en worden de verzorgende ingrediënten niet meer geabsorbeerd. Droog je haar dus eerst met een handdoek. Een tweede truc is het masker goed inmasseren door de lokken op te draaien.”

Partner Content