Beautytips voor elke leeftijd!

Door De Redactie

Of je nu 30, 40, 50 of 60 bent: met de juiste verzorging en make-up zie je er sowieso op je best uit. Wij geven vier gerichte tips mee voor de juiste leeftijd! 

Het 30+ beauty-plan: hydrateren

Als dertiger is je leven vaak hectisch en dat kan te zien zijn aan je huid. De kleur van je teint verandert, je huid wordt minder elastisch en rond je ogen duiken rimpeltjes op. Een jonge huid heeft nog geen antirimpelcrème nodig, maar hydrateren is een must. Een tekort aan vocht is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Smeer dus twee keer per dag. Vergeet je gezicht ook niet te reinigen en scrub twee keer per week zachtjes. Zo masseer je dode huidcellen weg. Toch last van onzuiverheden of donkere kringen? Een concealer helpt. 

Het 40+ beauty-plan: verzorgende crèmes

Vanaf je veertigste wordt het celvernieuwingsproces van je huid trager. Je huidcellen vernieuwen zich nu maar om de 40 dagen in plaats van om de 28. Het resultaat: rimpeltjes worden dieper, je huid voelt droger aan en je krijgt meer last van oneffenheden en couperose. Hydrateren alleen is nu niet meer voldoende, ga voor verzorgende crèmes die de aanmaak van collageen stimuleren en lijntjes gladstrijken. Vergeet zeker je hals en decolleté niet, want daar is veroudering het snelst te zien. Vlekjes en onzuiverheden camoufleer je met foundation of een matterend poeder.

Het 50+ beauty-plan: anti-agecrèmes en serum

Tijdens de menopauze daalt je oestrogeengehalte en dat zie je aan je huid. Ze verliest volume, wordt minder soepel en krijgt het ook moeilijker om vocht vast te houden. Anti-agecrèmes met hyaluronzuur houden de vochtbalans van je huid op peil en zorgen ervoor dat ze er strak en jong blijft uitzien. Ook een dagcrème met plantaardige hormonen is een aanrader tijdens de menopauze. Zo'n crème zorgt voor een betere stofwisseling en werkt in op de soepelheid van je huid. Last van een erg droge huid? Probeer dan een elixir, olie of serum: die zorgen voor een extra boost. Als je een hardnekkige rimpeltjes wilt verdoezelen, gebruik dan eerst een primer. Die zorgt ervoor dat je foundation of poeder niet te diep in je rimpeltjes gaat zitten.

Het 60+ beauty-plan: rijke anti-agecrèmes en verzorgende make-up

De ongemakjes van de menopauze zijn verdwenen, maar de hormonen hebben sporen nagelaten op je huid. Het tekort aan oestrogeen heeft je huid dunner, droger en fragieler gemaakt. Pigmentvlekjes duiken op, rimpeltjes worden dieper. Je huid heeft een rijke anti-agecrème nodig die de doorbloeding en aanmaak van collageen stimuleert. Voor pigmentvlekken en rimpeltjes gebruik je daarnaast een serum met actieve stoffen. Kies voor verzorgende make-up, zoals een liftende of hydraterende foundation. Omdat je huid dunner is, scrub je best niet meer dan twee keer per maand

Lees ook

[LINK_TEXT id=1]
[LINK_TEXT id=2]

Partner Content