Camoufleren kun je leren

Door De Redactie

In Libelle 9 vind je een heel artikel over camoufleren van je huid. Extra tips en een leuk filmpje geven we je hier mee.

In Libelle 9 vind je een heel artikel over camoufleren van je huid. Extra tips en een leuk filmpje geven we je hier mee.

Rimpelloos

Ook rimpels kun je een beetje camoufleren. Daar bestaan speciale opvullende producten voor zoals een primer die rimpels opvult met een dun siliconenlaagje. Wanneer je daarover nog een laagje foundation aanbrengt wordt de rimpel veel minder diep en opvallend! Toch wel eens het proberen waard lijkt me…

(bv: 'Rides Filler' van Roc (apotheek, €36,50)

Gele nagels?

Gele nagels zijn ook niet echt een fraai zicht… maar ook hiervoor bestaat er een oplossing. Er zijn nagellakken die met een blauwe schijn het geel wegwerken en je nagels er gezond, roze en glanzend doen uitzien! Probleem opgelost!

(bv. 'Calcium Nail Whitener' van Koh (Ici Paris Xl, € 21,85)

Kleine adertjes

Lijkt de huid op jouw ogen soms doorzichtig? Die kleine adertjes die dan zichtbaar worden, zijn niet zo mooi. Breng daarom de zachte, crème-achtige Airbrush Concealer aan met een pennetje. De make-up smeert makkelijk uit en is dekkend, maar heeft geen maskereffect.

(Bv. 'Airbrush Concealer' van Clinique (parfumerie, € 21,75)

Puistjes

Om puistjes onzichtbaar te maken is er een heel goede truc: breng op het puistje een transparante gel aan die er een soort folie over legt en het afdekt zodat make-up beter hecht en blijft zitten. Mooi meegenomen: deze gel heeft ook een genezende en ontstekingsremmende werking.

Maar na een paar uur komen de puistjes vaak opnieuw tevoorschijn. De oplossing is dus om altijd een product op zak te hebben voor onderweg en daar is een coverpen perfect voor. Hij is fijn en klein, dus prima voor in je tas en handig om te gebruiken: even aanstippen en klaar!

'Anti-Blemish Solutions Spot Treatment Gel' van Clinique(parfumerie, € 18,80)

'Coverstick 02, Skin Appeal' van Louis Widmer (apotheek, € 8,20)

Rode vlekjes

Om rode vlekjes te compenseren is groen de redder in nood! De Stick Correcteur van Avène is ideaal om rode imperfecties te bedekken. Wanneer je de groene stick aanbrengt, en na het intrekken een getinte dagcrème op doet, krijg je een mooi egaal resultaat. De stick is nogal onhandig om op kleine plekjes te gebruiken. Daarvoor gebruik je best een vinger of een penseel

'Stick Correcteur, Couvrance' van Avène

 

 

coverstick 02

coverstick 02

 

Calcium Nail Whitener - Koh

Calcium Nail Whitener – Koh

 

Rides Filler - Roc

Rides Filler – Roc

Partner Content