Woman taking a shower and shampooing her hair.; Shutterstock ID 258564728

Daarom moet je regelmatig van shampoo veranderen

Door Celine Werner

De zoektocht naar dé geknipte shampoo kan soms lang zijn. En eens je jouw droomproduct gevonden hebt, wil je hem niet meer loslaten. Maar toch merk je dat die na enige tijd z’n effect verliest. Hoe komt dit toch? 

Een wow-effect bij het eerste gebruik

Na heel wat teleurstellende testen met ettelijke shampoos heb je eindelijk een haarzeep gevonden die perfect bij jouw wensen past. Het haar is niet langer pluizig maar heeft een glans om fier op te zijn. En net wanneer je van die vervelende speurtocht lijkt af te zijn, blijkt de shampoo na verloop van tijd zijn effect te verliezen. Jammer! Maar daar is wel een goede reden voor!

Net als bij medicijnen

Het antwoord is simpel: je wordt er immuun voor, net zoals dat bij medicatie verloopt. Wanneer je hoofdpijn hebt en voor het eerst een pijnstiller neemt, zal de pijn snel verdwijnen. Maar eens je er een gewoonte van maakt om met regelmaat een pijnstiller in te nemen, zul je er al gauw 1 of 2 moeten nemen om je van de pijn te verlossen. Net als de rest van je lichaam kun je immuun worden voor chemische stoffen, zoals die in shampoo”, legt Mezei Jefferson van L’Oréal uit.

Regelmatig eens wisselen is een goed idee!

Probeer dus met regelmaat van shampoo te veranderen, iedere maand bijvoorbeeld. Zo geef je je haren geen kans om het product gewoon te raken, waardoor jouw lokken continu mooi blijven.

Bronnen: libelle.nl & youtube.com

Nog meer artikels voor jouw mooie haardos:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content