Met deze 9 tips maak je komaf met pluishaar

Met deze 9 tips maak je komaf met pluishaar

Herfstweer = onstuimig weer. Het resultaat? Pluishaar dat in alle windrichtingen vliegt. Met deze tips maak je er komaf mee!

9x klaar met pluishaar

1. Verzorgen tijdens de wasbeurt

Pluishaar vermijden begint al onder de douche. Meer bepaald: bij de temperatuur. Zet het water niet te heet, want dat maakt je haar droger, met pluishaar tot gevolg. Gebruik daarnaast een verzorgende shampoo en een voedende conditioner of haarmasker om je haar te hydrateren. En als je er echt iets voor overhebt, spoel je haar op het einde dan nog even uit met koud water. Zo sluit je de haarschubben, wat je lokken gladder maakt.

Moisture & Shine Shampoo (weDo/, € 18,90 bij geselecteerde salons)

2. Niet te vaak wassen

Was je haren niet té veel, want dat kan de natuurlijke oliën van je haar en hoofdhuid strippen. Het resultaat: een vettere hoofdhuid (want: de talgklieren zullen overcompenseren) en uitgedroogde lengtes. Je haar zo’n twee à drie keer per week wassen, is eigenlijk voldoende.

3. Handdoekdroog

Als je uit de douche stapt, zorg er dan voor dat je je haren zachtjes met de handdoek droogt. Door het wild droog te wrijven, worden de haarschubben opgeruwd en ontstaat er pluishaar. Knijp je lokken daarom uit, dep ze droog en wikkel de handdoek om je haar. Kies voor een zachte stof, of nog beter: voor een oud, katoenen T-shirt. Hoe zachter je je haar droogt, hoe minder het zal pluizen.

4. Verzorgende olie

Door een druppeltje haarolie op je lokken te gebruiken, zorg je ervoor dat het minder gaat kroezen. Je haar wordt er bovendien extra zacht, glad en glanzend van.

pluishaar

Every Day Oil Elixir (Gliss Kur, € 10,39 bij Di)

5. Beschermen

Droog je elke dag je haar zonder beschermende producten te gebruiken? Of kleur je je haren regelmatig? Dan is het best mogelijk dat je haar gaat pluizen omdat het beschadigd is. Gebruik voor het föhnen of stylen altijd een product dat je haar tegen de hitte beschermt.

pluishaar voorkomen

Heat Shield Thermal Protection Mist (Bumble & Bumble, € 31,95 bij Zalando)

6. Glad borstelen

De meest voorkomende fout is om je haren meteen te wassen wanneer het pluizig is. Je coupe borstelen kan er nochtans voor zorgen dat je je haar opnieuw gladstrijkt. Dat doe je best met een kwalitatief houten exemplaar, want een borstel van kunststof kan statisch geladen zijn. Doe er eventueel een druppeltje verzorgende haarolie op voor extra gladheid.

Houten paddle borstel (Aveda, € 30)

Opgelet:

  • Deze tip geldt enkel voor als je steil haar hebt. Heb je krullen? Dan kan het helpen om ze een beetje vochtig te maken en de krulstructuur er opnieuw in te kneden met een haarmousse.
  • Wees extra voorzichtig met je haarborstel wanneer je lokken nat zijn. Nat haar is namelijk erg breekbaar. Kam je haar dus rustig van onderen naar boven, stukje per stukje, tot alle knopen eruit zijn.

7. Staarten, vlechten en dotjes

Met de fiets op pad of door weer en wind stappen? Pluishaar voorkom je door je haren vast te dragen tot wanneer je op je bestemming aankomt. Mooi meegenomen: de golven die je in je haar krijgt als je het in een dotje of vlecht draagt, zijn nog mooi ook.

8. Zijdezacht beddengoed

Hoe minder wrijving met je lokken, hoe minder kans op pluishaar. Net daarom kan ook je kussensloop helpen om je lokken in bedwang te houden. Vervang je katoenen exemplaar eens door eentje uit zijde: een makkelijke manier om ook tijdens de nacht pluizig haar te vermijden, én het is nog eens beter (lees: zachter) voor je huid ook.

9. En tot slot: breng een extra bezoekje aan je kapper

Want gezond haar gaat veel minder snel pluizen. Laat daarom de droge puntjes nog eens van je haren knippen om zo te voorkomen dat ze splijten, verder scheuren en zo haarschade en kroeshaar veroorzaken. Gezond haar zal vanzelf minder pluizen!

Meer haar- en kapseltips? Je leest ze hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)