Met deze 7 tips maak je voor eens en altijd komaf met pluishaar

Met deze 7 tips maak je voor eens en altijd komaf met pluishaar

We mogen de herfst dan wel erg gezellig vinden, toch zijn er ook wel wat nadelen verbonden aan deze tijd van het jaar. Eentje die we absoluut niét leuk vinden? Pluishaar. Met deze tips maak je er voor eens en altijd komaf mee!

Herfstweer = onstuimig weer. Het resultaat? Haar dat in alle windrichtingen vliegt. Wat onze kapsels niet ten goede komt. Maar daar is gelukkig iets aan te doen! Met deze tips hou je je lokken in bedwang.

1. Verzorgen tijdens de wasbeurt

Pluishaar vermijden begint al onder de douche. Meer bepaald: bij de temperatuur. Zet het water niet te heet, want dat maakt je haar droger, met pluishaar tot gevolg. Gebruik daarnaast een verzorgende shampoo en conditioner. En als je er echt iets voorover hebt, spoel je haar op het einde dan nog even uit met koud water. Zo sluit je de haarschubben en dat maakt je lokken gladder.

2. Handdoekdroog

Als je uit de douche stapt, zorg er dan voor dat je je haren zachtjes met de handdoek droogt. Door het wild droog te wrijven, zorg je ervoor dat je lokken net meer gaan pluizen. Knijp het daarom uit, dep het droog en wikkel de handdoek om je haar.

3. Verzorgende olie

Door een druppeltje haarolie op je natte lokken te gebruiken, zorg je ervoor dat het minder gaat kroezen. Je haar wordt er bovendien extra zacht en glanzend van. Om nog maar over de heerlijke geur te zwijgen!

4. Bescherming

Droog je elke dag je haar zonder beschermende producten te gebruiken? Kleur je je haren regelmatig? Dan is het best mogelijk dat je haar gaat pluizen van de beschadiging. Belangrijk wanneer je je haren brusht: gebruik altijd een product dat je haar tegen de hitte beschermt en geef je lokken wat extra aandacht met een voedend masker. Dat laatste is een must wanneer je je haardos regelmatig laat voorzien van een (nieuw) kleurtje.

5. Glad borstelen

De meestvoorkomende fout is om je haren meteen te wassen wanneer het pluizig is. Als je er snel komaf mee wil maken, neem je er best eerst een haarborstel bij. Je coupe borstelen kan ervoor zorgen dat je je haar opnieuw gladmaakt. Dat doe je best met een houten exemplaar, want een borstel van kunststof kan statisch geladen zijn. Doe er opnieuw een druppeltje verzorgende olie bij voor extra gladheid.

6. Vlechten en dotjes

Met de fiets naar het werk of door weer en wind stappen? Pluishaar voorkom je door je haren vast te dragen tot wanneer je op het werk aankomt. Mooi meegenomen: de golven die je in je haar krijgt als je het in een dotje of vlecht draagt, zijn nog mooi ook. Ga ’s avonds ook slapen met een vlecht, zo loop je nog minder kans op een kroezelcoupe!

7. En tot slot: breng een extra bezoekje aan je kapper

Want gezond haar gaat veel minder snel pluizen. Laat daarom de droge puntjes nog eens van je haren knippen om kroezelhaar geen kans meer te geven. Succes!

Bron: libelle.nl, haarshop.nl

Nood aan nog wat extra haartips? Lees ze hier:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)