Met deze 7 tips maak je komaf met pluishaar

Met deze 7 tips maak je komaf met pluishaar

Herfstweer = onstuimig weer. Het resultaat? Pluishaar dat in alle windrichtingen vliegt. Met deze tips maak je er komaf mee!

1. Verzorgen tijdens de wasbeurt

Pluishaar vermijden begint al onder de douche. Meer bepaald: bij de temperatuur. Zet het water niet te heet, want dat maakt je haar droger, met pluishaar tot gevolg. Gebruik daarnaast een verzorgende shampoo en conditioner. En als je er echt iets voor overhebt, spoel je haar op het einde dan nog even uit met koud water. Zo sluit je de haarschubben en dat maakt je lokken gladder.

2. Handdoekdroog

Als je uit de douche stapt, zorg er dan voor dat je je haren zachtjes met de handdoek droogt. Door het wild droog te wrijven, zorg je ervoor dat je lokken net meer gaan pluizen. Knijp het daarom uit, dep het droog en wikkel de handdoek om je haar.

3. Verzorgende olie

Door een druppeltje haarolie op je lokken te gebruiken, zorg je ervoor dat het minder gaat kroezen. Je haar wordt er bovendien extra zacht en glanzend van. Om nog maar over de heerlijke geur te zwijgen!

4. Bescherming

Droog je elke dag je haar zonder beschermende producten te gebruiken? Kleur je je haren regelmatig? Dan is het best mogelijk dat je haar gaat pluizen omdat het beschadigd is. Gebruik voor het föhnen altijd een product dat je haar tegen de hitte beschermt en geef je lokken wat extra aandacht met een voedend masker.

Tip: breng je haarmasker eens aan vóór je onder de douche stapt. Je haar werkt als een spons en zal het eerste vocht waarmee het in aanraking komt opnemen. Is je haar al nat, dan dringen de voedende eigenschappen van je haarmasker minder goed door. Breng het dus rijkelijk aan en was je haar een tijdje later dan gewoonlijk.

5. Glad borstelen

De meestvoorkomende fout is om je haren meteen te wassen wanneer het pluizig is. Als je er snel komaf mee wil maken, neem je er best eerst een haarborstel bij. Je coupe borstelen kan ervoor zorgen dat je je haar opnieuw gladmaakt. Dat doe je best met een houten exemplaar, want een borstel van kunststof kan statisch geladen zijn. Doe er een druppeltje verzorgende olie op voor extra gladheid.

PS Deze tip geldt weliswaar enkel voor dames met steil haar. Heb je krullen, dan kan het helpen om ze een beetje vochtig te maken en de krulstructuur er opnieuw in te kneden met haarmousse.

6. Vlechten en dotjes

Met de fiets naar het werk of door weer en wind stappen? Pluishaar voorkom je door je haren vast te dragen tot wanneer je op het werk aankomt. Mooi meegenomen: de golven die je in je haar krijgt als je het in een dotje of vlecht draagt, zijn nog mooi ook.

7. En tot slot: breng een extra bezoekje aan je kapper

Want gezond haar gaat veel minder snel pluizen. Laat daarom de droge puntjes nog eens van je haren knippen om kroezelhaar geen kans meer te geven!

Nood aan nog wat extra haartips? Lees ze hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)