Dé manier om jouw krullende haar te laten stralen

Advertorial

Een ding is zeker: als je iemand op straat ziet lopen met schitterende krullen, weet je dat de verzorging veel tijd heeft gekost. Haar verzorgen kan voelen als een eeuwigheid en dan nog steeds zonder het gewenste resultaat. Maar niet voor lang, met wat goed advies zullen jouw haren binnenkort de show stelen!

Haar heeft liefde nodig. Lekker verwennen dus! Zoals het bekende gezegde luidt: goede voorbereiding is het halve werk. Een dagelijkse dosis haarvitaminen zorgen voor gezond haar, hiermee geef je jouw lokken een boost. De meeste zijn ook nog eens vegan, zoals deze van Hairlust. Daarnaast zitten er in veel shampoos sulfaten en siliconen die schadelijk zijn voor onze hoofdhuid en kunnen zorgen voor irritaties; een scalp massage borstel is daarom een must om in huis te halen. Terwijl jij je haar lekker inwrijft met jawel, sulfaatvrije shampoo, ga je er zorgvuldig met de borstel doorheen om je hoofdhuid een heerlijke massage te geven.

Alhoewel deze voorbereiding voor elke haartype aansluit, kunnen we het er wel over eens zijn dat golvend, krullend of kroeshaar toch wat meer aandacht nodig heeft. Omdat veel vrouwen niet wisten hoe ze hun krullende haar het best konden verzorgen is de curly girl methode in het leven geroepen. Maar hoe werkt het?

Je haar verzorgen in de nacht is een is iets wat veel mensen vergeten, bamboe versus zijden kussensloop, dit zijn dingen die we moeten overwegen. Een Bamboe kussen heeft op de lange termijn meer voordelen voor je haar en huid, ook is het voor allergieën erg handig. Je brengt een heleboel uren in de nacht door, beschadigd haar heeft ook in deze uren verzorging nodig!

Om te beginnen gebruik je alleen sulfaat- en silicoonvrije producten om uitdroging te voorkomen. Als je voor het eerst begint met de CG-methode, is het wel belangrijk om je haar nog één keer te wassen met je oude shampoo om je haar te ‘resetten’. Dan volgt de sulfaatvrije shampoo. Als die uitgespoeld is ga je aan de gang met de conditioner. Je haar heerlijk dik inwrijven en ondertussen met je vingers je haar ontwarren. Even laten intrekken en dan uitspoelen, geloof ons, je haar houdt nu al van je. Na je uitgebreide douche routine, gebruik je een bamboe handdoek om je haar wat droger te maken, niet te veel, want krullend haar is gebaat bij veel vochtigheid. Dan begint het styleproces: gebruik een verzachtende crème of verstevigende gel en knijp nog een aantal keer goed in je haar, zo activeer je jouw krullen. Laat je haar vervolgens in de lucht drogen of föhn je lokken met een diffuser voor een prachtig resultaat. Het is voor iedereen weer een andere ontdekkingsreis, maar als je eenmaal je eigen draai hebt gevonden met de CG-methode wil je niet meer anders.