De nieuwe papa is in!

De nieuwe papa is in!

Kortom: het staat cool om rond te rijden met de buggy, pampers te verversen of te ravotten met je kroost. Het voorbeeldgedrag van onder andere Brad Pitt zal hier ongetwijfeld voor iets tussenzitten.

De moderne man spendeert zijn vrije tijd niet langer aan zijn minnares, maar wel aan zijn kinderen. Volgens professor pedagogiek Hans Van Crombrugge van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen zie je een duidelijk kenterig in het gedrag van vaders: “Open en bloot voor je kinderen zorgen, is eindelijk toegestaan.” De nieuwe papa’s gaan echter niet om het even welke taak van moederlief overnemen: “Zelden gaan ze hun rol beperken tot het verversen van luiers. Vaders kiezen eerder voor activiteiten in de mannelijke sfeer: spelen, avontuur opzoeken, actieve dingen doen. Papa wordt dus een speelvogel.”

De trend begint stilletjes aan overal door te sijpelen. Hollywoodpapa’s als Brad Pitt, Johnny Depp en David Beckham zijn ondertussen echte rolmodellen geworden: modebewuste papa’s die de tijd met hun kinderen koesteren. Vooral Japanse mannen willen er alles aan doen om zo’n nieuwe vader te worden. Er zijn zelfs al gespecialiseerde magazines, zoals “Hoe word ik een geliefde vader”, op de markt om ze te begeleiden.

 

Is jouw partner een nieuwe papa of neem jij nog steeds de meeste verantwoordelijkheid op jou?
Discussieer mee op ons forum!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)