Dé tendensen voor deze kerstperiode

Door De Redactie

Of het dit jaar een witte kerst wordt, weten we nog niet, maar we kunnen nu wel al iets dieper ingaan op de trends voor dit kerstseizoen. Vier thema's domineren het uitgebreide assortiment deco-artikelen, kunstkerstbomen zijn er in alle maten en kleuren, en de kerstverlichting met leds is aan een stevige opmars bezig.

Kerstdeco volgens 4 thema's

  • Precious white: eigentijdse en elegante decoratie in wit, zilver en grijs. Als materiaal zien we vooral plexiglas, spiegels, glasvezel, keramiek, porselein, tule, zijde, hars, led, metaalfolie, ijzer en staal.
     
  • Soft natural: een sobere stijl die nauw aansluit bij de natuur en rust en kalmte brengt en een gevoel van welbehagen en back to basics wil creëren. In de kleuren wit, beige en oestergrijs. Dit thema gebruikt vooral zachte en natuurlijke materialen zoals takken, papier-maché, touw, hout en wol.
     
  • Memories: deze traditionele kerststijl doet terugdenken aan lang vervlogen tijden en maakt gebruik van rijke en luxueuze kleurpaletten zoals kardinaalrood en olijfgroen; als materiaal wordt er gebruik gemaakt van wol, vilt, pels, velours, leder, donker hout, keramiek en klei.
     
  • Culture mix: de naam zegt het zelf, deze stijl is geïnspireerd op verschillende culturen en is voornamelijk bruin, rood, oranje en violet van kleur. De decoratie is gemaakt uit zijde, draad, gekleurd glas, kristallen parels, vilt, katoen, en gordijnbanden.

In de Belgische huiskamers vinden we met Kerstmis steeds meer kunstkerstbomen terug in plaats van een echte dennenboom. Het makkelijk opzetten en afbreken speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook het feit dat deze bomen er steeds natuurgetrouwer uitzien.

Verder is er ook nog de opvallende trend dat kerstverlichting met leds bijzonder goed scoort. Leds zijn echt overal terug te vinden in het aanbod kerstverlichting van dit jaar, of het nu gaat om slingers, lampionnen of lichtconstructies zoals een slee met rendieren of de zeer populaire vallende ijspegels.

Met dank aan www.brico.be

Partner Content