Dit is dé oplossing voor uitgedroogde mascara

Dit is dé oplossing voor uitgedroogde mascara

Wist je dat een mascara eigenlijk maar zes maanden houdbaar is? Het product kan daarna beginnen klonteren waardoor je ‘m niet meer gelijkmatig kunt aanbrengen.

Helaas houdt je mascara het soms zo lang niet uit. Met deze tips zorg je ervoor dat hij weer zo goed als nieuw is!

Drie eenvoudige trucjes

Hoe goedkoop of duur je mascara ook mag zijn: klontertjes zijn soms onvermijdelijk. Je hebt ‘m te vaak gebruikt, je hebt het dopje er niet goed opgedraaid of het ligt simpelweg aan de formule van het product. Gelukkig zijn er enkele simpele trucjes om je mascara weer tot leven te wekken. Probeer ze gerust uit!

1. Kokend water

Om je mascara weer vloeibaar te maken, kun je eens proberen om ‘m enkele minuten in kokend water te leggen. Zorg er wel voor dat de tube goed gesloten is. Je opgedroogde mascara zal gesmolten zijn in 1-2-3!

2. Lenzenvloeistof

Werkt het trucje met kokend water niet voor jouw mascara? Probeer er dan eens enkele druppeltjes lenzenvloeistof in te doen. Even flink schudden en hij is weer klaar voor gebruik!

3. Olie

Een middeltje dat je vast in je keuken- of beautykastje hebt staan, is olie. Doe een druppeltje olijf-, baby- of amandelolie in je mascaratube en je zult – na even te schudden – merken dat je mascara weer heel wat vloeibaarder geworden is. Dit trucje is trouwens extra voedend voor je wimpers, maar zorg er dan wel voor dat de mascara niet in je ogen terecht komt.

Belangrijk! Het trucje met het kokend water kun je zo vaak je zelf wil doen; het toevoegen van lenzenvloeistof en olie doe je best maar één keer.

Eén vloeiende beweging

Gouden tip: als je mascara wilt aanbrengen, ‘pomp’ je borsteltje dan nooit in de tube, want dat zorgt ervoor dat er te veel lucht in kan komen en dus ook sneller uitdroogt. Haal het er liever uit in één vloeiende beweging, zo zit er zeker genoeg product op.

Wenkbrauwkammetje

Is je mascara écht op? Gooi je borsteltje dan niet zomaar weg. Spoel het goed uit en je kunt het gebruiken als handig wenkbrauwkammetje of als tool om je wimpers te spreiden.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)