Dit is hét beste moment van de dag om hakken te kopen

Door Celine Werner

Eerlijk is eerlijk: écht comfortabele hoge hakken bestaan niet. Maar er is wel een manier om na te gaan of ze toch een beetje goed zitten. Zo moet je onder andere ook rekening houden met het tijdstip waarop je ze past. 

Althans, dat beweert de Amerikaanse podologe Tania Kapila.

Nooit 100 procent comfortabel

Hoge hakken zullen nooit zo goed zitten als een paar sneakers. Toch? Er kunnen altijd wel voetproblemen ontstaan als: fijngeknepen tenen, zeurende blaren, maar ook eksterogen, hamertenen of verzwikte enkels.

Hét ideale moment om hoge hakken te passen

In de winkel lijken ze wel pantoffels, maar nadat je ze een paar uurtjes gedragen hebt, lijken sommige hakken op marteltuigen. Volgens Kapila helpt het wel om je aankoop op het einde van de middag te plannen. En dit omdat je voeten gedurende de dag nog weleens van maat veranderen omdat ze opzwellen.

Nóg meer tips om pijn te vermijden

  • Bij het stappen wordt je gewicht niet mooi verdeeld over je hele voet, maar concentreert het zich op je tenen. Kies daarom voor een hak die niet hoger is dan 5 centimeter.
  • Schoenen met een puntige neus zullen je voeten samenknijpen, terwijl je tenen bij een ronde neus een pak meer plaats hebben.
  • Om het risico op een schimmelinfectie te verkleinen, vermijd je best harde, synthetische materialen zoals vinyl, omdat je in deze stof meer gaat zweten. Opteer dus zeker voor materiaal dat ademt zoals: nubuck, leer of suède.

Bron: margriet.nl – Beeld: istockphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content