Beautiful woman getting a hair wash. In a hair salon; Shutterstock ID 103504589; PO: Libelle Online; Job: Artikel kleurspoeling bij de kapper; Client: Rani Merckx; Other: Kleurspoeling, kapper

Wat is dat nu juist, een kleurspoeling bij de kapper?

Door De Redactie

Als de kapper je straks voorstelt om een kleurspoeling te doen, wat bedoelt hij dan eigenlijk precies? Kapper Jochen legt het je haarfijn uit!

Een spoeling is een zachte kleurshampoo waar je je haar niet donkerder of lichter mee kleurt, maar wel pigment toevoegt aan je lokken. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances: van blond maak je asblond, goudblond, Venetiaans blond of naturel blond. Ook bij een andere haarkleur kun je kiezen voor allerlei warmere of koelere tinten.
Meestal gebruikt de kapper een spoeling om na het kleuren van het haar nog bij te corrigeren, zodat de tint helemaal naar wens is. Na het ontkleuren bijvoorbeeld, waarbij je het haar lichter maakt, ziet de blonde kleur er vaak te geel uit. Dankzij een spoeling kan die gele tint helemaal weggehaald worden. Of soms is een rode kleur té rood of heeft iemand na een zonvakantie een groene schijn op zijn of haar kapsel. Ook dat wordt verholpen met een spoeling. Tegenwoordig zijn gekke kleurtjes helemaal in en duiken er spoelingen op in roze, lila en groen.
De mogelijkheden zijn dus onbeperkt!
 
Je kapper kan kiezen voor een sterke spoeling die 30 wasbeurten houdt of een zwakke die 3 tot 10 wasbeurten houdt (die gekke kleurtjes spoel je er meestal na 3 wasbeurten uit). Deze spoelingen bevatten geen peroxide en zijn niet schadelijk voor het haar. Een spoeling kan, bijvoorbeeld ook tussen 2 kleuringen door, als opfrisser gebruikt worden, en dat bij elke haarkleur: van zwart tot blond.
Kapper Jochen van kapsalon Clientology (Gent en Antwerpen) is al 24 jaar kapper en houdt ons op de hoogte van het reilen en zeilen in het kapsalon. Voor Libelle zoekt hij mee naar leuke weetjes over haar en kapsels. Misschien ken je hem wel van onze vele voor-en-na-kapselproducties met lezeressen? Of van ‘Het Klapsalon’ en zijn fotoshoots in de media? Bijna heel bekend Vlaanderen belandt immers op zijn kappersstoel!
Volg Jochen op Instagram: jochenclientology

 

spoeling

Balayage
Ook bij een balayage is een spoeling handig om de gele kleur te neutraliseren, zodat de lichte lokken asblond worden.

 

IMG_1811

Rood
Knalrood vervaagt het snelst. Met een spoeling geef je tussen twee kleuringen door weer wat pit aan je kopje! Dat doet Kaat Bollen ook om haar kleur lekker fel te houden.

 

IMG_3445

Paars
Wil je een pasteltint? Ook dat kan met een spoeling. Je wast ze er meestal uit na 3 wasbeurten.

 

FullSizeRender

Caramel
Mooie gouden caramelkleurige lokken? Jawel, ook Jennifer Aniston en Jennifer Lopez gebruiken weleens een spoeling!

 

Tanja

Ook Tanja Dexters blond-tint wordt opgefrist met een spoeling die de gele tonen neutraliseert.

Partner Content