Eerste hulp bij zomerkwaaltjes

Door De Redactie

Last van een verbrande huid, droge lippen of een zonneallergie? Met deze handige tips ben je gewapend tegen die typische zomerkwaaltjes.

Verbrand?

Ziet je huid er na een zonnige dag knalrood uit? Drink dan veel water en neem eventueel een pijnstillend middel dat de ontstekingsreactie in de huid doet stoppen. Gebruik een koud compres om je huid af te koelen en smeer je regelmatig in met een hydraterende aftersun.

Rode neus?

Je neus, jukbeenderen en kin verbranden gemakkelijk bij terrasjesweer. Zorg er daarom voor dat je altijd een zonnestick bij je hebt. Zo kun je de gevoelige zones van je gezicht een extra laagje bescherming geven. 

Droge lippen?

Ook je lippen kunnen verbranden door de zon. Eerst worden ze rood, later uitgedroogd en dan gebarsten. Een voedende lippenbalsem kan helpen. Kies er eentje met zonnefactor. Op die manier drogen je lippen niet verder uit. 

Droge huid?

Zon, zee en chloor kunnen je huid droog maken. Goed smeren is dan de boodschap. Gebruik een hydraterende crème voor je gezicht en een droge olie voor je lichaam.

Puistjes?

Als je veel zweet, produceert je huid meer talg. Als je al een vette huid hebt, kan dat zorgen voor verstopte talgkliertjes en acne. Srubben en je huid reinigen met een olievrije cleanser helpt.

Velletjes?

Niets zo vervelend als een huid die aan het vervellen is. Trek zeker niet aan de velletjes, maar gebruik een goede aftersun. Als je gezicht aan het vervellen is, vermijd je beter zware make-up. Je gebruikt dan best een BB-crème met zonnefactor. Zulke crèmes hydrateren je huid en camoufleren de roodheid.

Zonneallergie?

Wordt je huid rood als je in de zon gaat en begint ze te jeuken? Dan heb je waarschijnlijk last van een zonneallergie. In dat geval zorg je best voor een aangepaste zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.

Koortsblaasjes?

Als je veel in de zon komt, heb je meer kans op koortsblaasjes. Bescherm je mond daarom met een stick met hoge beschermingsfactor. Voel je je lip toch tintelen, smeer er dan meteen een antivirale gel op. Als je dat niet hebt, gebruik je best iets kouds gebruik je best iets kouds, zoals een ijsblokje. Als je het virus afkoelt, kan het zich niet zo snel vermenigvuldigen.
 

Partner Content