Voor elk figuur een passende rok

Door De Redactie

Ook in de herfst kan een elegante rok je uitstraling in een wip naar een hoger niveau tillen. Maar welke rok past nu bij welk figuur? Geen nood, wij leggen het handig voor je uit.

Bredere heupen

Iets bredere heupen kun je makkelijker verdoezelen door het accent op je smallere bovenlichaam te leggen. Kies voor soepele (plooi)rokken met een A-lijn om je figuur mooi tot z’n recht te laten komen.

rok

TIP

Ben je helemaal in de ban van jeans? Dan heb je geluk. Want ook dit seizoen is jeans een echte blijver. Combineer je jeansrok met een elegante blouse voor een zakelijke look. Deze topper koop je hier voor €27,99.

Aandacht weg van dat buikje

Prints leiden de aandacht af van je buikzone. Een ballon- of licht uitlopend model breng je lichaam al snel in balans en benadrukt je slanke benen.

rok

TIP

Afhankelijk van de print, kun je de look creëeren die zelf het beste bij je past. Ben je eerder een romantisch type? Kies dan eens voor een print met lieflijke bloemetjes. Hou je wel van een hippe uitstraling? Dan zou een geometrische print je look net dat tikkeltje meer kunnen geven. Deze rok met zachte print koop je hier al voor €24,49.

Focus op het recht figuur

Worstel jij met de zoektocht naar een ideale rok voor je recht figuur? Kies voor een rok met ruches, plooien of horizontale strepen. Dat geeft je lichaam onmiddellijk meer volume.

rok

TIP

Met plooien en ruches kun je zo ver gaan als je zelf wilt. Ze maken je outfit onmiddellijk een heel stuk vlotter en speelser. Heb je het liever toch iets zakelijker? Combineer je rok dan met een stijlvolle blazer. Dit exemplaar koop je hier voor €29,99.

Korte benen verlengen

De truc als je korte benen hebt: optisch verlengen. Als je kiest voor een rok met verticale strepen of plooitjes, zullen je benen vanzelf een stuk langer lijken.

rok

TIP

Bij een rok met strepen kun je ervoor kiezen om het drukke patroon te doorbreken met een basic bovenstuk, zoals bijvoorbeeld een losse blouse. Maar je kunt ook helemaal voor strepen gaan en je rok combineren met een bovenstuk in dezelfde strepenprint. Gewaagd, maar sowieso geslaagd! Dit topstuk koop je hier voor €120.

Bron: Libelle 28/2015 – Beeld: Getty Images

Nog op zoek naar bijpassende enkellaarsjes? Die vind je hier!

Partner Content