Feestelijke oogmake-up

Door De Redactie

Wil je er met de feesten onweerstaanbaar uitzien? Na deze snelcursus geef je jezelf de glamoureuze blik die je altijd al wou. Deze retro eyeliner look is eenvoudig maar heel erg feestelijk!

Eyeliner is al populair sinds Cleopatra er haar handelsmerk van maakte. En sindsdien was dit lijntje er in allerlei stijlen: van sober en strak in de jaren vijftig, over 'punky' in de jaren tachtig, tot subtiel en onopvallend in de jaren negentig. Vandaag mag alles. Een eyeliner die juist is aangebracht, lift je oog een beetje naar boven. Om deze uitgesproken lijn wat te verzachten, combineren wij deze eyeliner met pastel.

Wat heb je nodig?

  • een witte matte oogschaduw
  • een pastelkleurige matte oogschaduw
  • een goede eyeliner met handig aanbrengborsteltje (bv. Catrice)
  • een medium oogschaduwpenseel
  • mascara

Hoe doe je het?

Zet met een mediumdik oogschaduwpenseel een dun laagje matte, witte oogschaduw op je ooglid tot in de arcadeboog. Ga met de rest van het wit dat nog aan je borstel zit even tot aan de wenkbrauw.

Kleur het bewegende ooglid in met hetzelfde penseel en gebruik een zachte matte pasteltint zoals lichtblauw, lila, roze… Ga tot aan de arcadeboog en maak de randjes zachter door er met je penseel even langs te gaan.

Verzacht de oogschaduwranden door er even over te gaan met een mediuym oogschaduwpenseel. Zo krijg je meteen dat smokey, uitgevaagd effect dat we nodig hebben.

Trek een eyelinerlijntje tegen de wimperrand dat erg fijn begint in de ooghoek, naar het midden toe iets dikker loopt en fijner wordt naar de laatste wimper toe.

Trek een lijntje van een centimeter van de laatste wimper, richting puntje van je wenkbrauw. Maak een vloeidende overgange tussen de twee lijntjes door het hoekje af te ronden met een klein boogje.

Krul de bovenste wimpers met een wimpertang. Breng mascara aan op je bovenste wimpers en hou het borsteltje even tegen om de krul te accentueren (met behulp van je haardroger blijven je wimpers gegarandeerd staan in deze krul).

bron: Libelle (47)

Partner Content