Dit zijn de 3 grootste foundationfoutjes in de winter (en zo voorkom je ze!)

Door Jolien Thieleman

In de winter kan je huid er snel bleek en dof uitzien. Een likje foundation doet wonderen voor een frisse teint, op voorwaarde dat je ‘m juist gebruikt. Maak jij deze 3 foutjes ook?

1. Je smeert de foute kleur

Je zomerkleur is je winterkleur niet. Dat geldt ook voor je foundation: in de winter ga je best voor een tintje lichter. Als je wil weten hoe je de perfecte kleur kiest voor je teint, lees dan gerust even dit artikel. Of laat je adviseren in de winkel!

2. Je gebruikt een foundation zonder zonnefactor

Het is niet omdat de zon niet schijnt, dat ze je huid niet kan beschadigen. Zorg ervoor dat je altijd een foundation met SPF kiest, in de zomer én in de winter. Alleen zo vermijd je huidveroudering, pigmentvlekjes en fijne lijntjes.

Physicians Formula The Healthy Foundation met SPF 20 (€ 15,90 – shop ‘m hier).

3. Je vergeet een verzorgende crème

In de winter heeft je huid wat extra liefde nodig. Als het koud is buiten, is ze extra gevoelig en heeft ze wat meer hydratatie nodig. Een verzorgende crème beschermt je huid tegen ruw weer én het grote contrast met warme ruimtes binnen. Als je niks smeert, zal je huid de bestanddelen van je foundation opnemen waardoor hij erg zichtbaar en poederachtig op je huid ligt.

Afbeeldingsresultaat voor louis widmer Fluide Hydratant

Louis Widmer Fluide Hydratant. De ideale hydraterende crème die ook als basis voor je make-up kan dienen (€ 20,40 – in de apotheek).

Coverbeeld: Getty Images

Dit al gelezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content