Gebruik jij schuifspeldjes ook al heel je leven verkeerd?

Door Jolien Thieleman

Onmisbaar in je beautykastje: schuifspeldjes! Ze zorgen ervoor dat je kapsel een hele dag mooi blijft en soms worden ze zelfs als zichtbaar haaraccessoire gebruikt. Maar wist je ook dat je ze waarschijnlijk al heel je leven fout gebruikt?

Geribbelde kant

De kans is groot dat je je kapsel vastmaakt met schuifspeldjes, en je ze met de geribbelde kant naar boven in je haar steekt. Maar eigenlijk is dit niet de juiste manier: de geribbelde kant zorgt ervoor dat je grip krijgt op je kapsel, waardoor je ze er eigenlijk omgekeerd moet insteken. Met de ribbeltjes naar onderen blijft je kapsel nóg beter zitten!

Schuifspeldjes: extra tips

  • Als de bolletjes aan het uiteinde van je speldjes zijn gevallen, dan is het tijd om ze weg te gooien. Het harde metaal kan je haar en je hoofdhuid beschadigen.
  • Houden de speldjes je lokken niet meer zo goed op hun plaats? Buig ze dan eens naar binnen om ze opnieuw te verstevigen.
  • Maak niet té veel haar in je speldje vast. Soms is het beter om kleinere lokken te nemen en meerdere speldjes te gebruiken.
  • Er zijn verschillende technieken om de speldjes te gebruiken, maar één van de beste is ongetwijfeld de ‘locking’-methode zoals op de afbeelding hieronder. Zeker eens proberen!

Lees ook …

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content