Gelnagels of acryl: het verschil?

Gelnagels of acryl: het verschil?

Pinterest en Flickr staan er vol mee: leuke plaatjes van origineel versierde nagels. Wie handig is, kan zelf met sjablonen en nagellak aan de slag. Maar ben jij geen beautyheldin, dan kun je ook gewoon naar een professionele nagelstyliste stappen. Heb je beslist om voor kunstnagels te gaan, dan hoef je alleen nog uit te maken of je acrylnagels of gelnagels wil laten zetten. Nieuw voor jou? Dan helpen we je graag mee beslissen.

Acrylnagels

Acrylnagels worden aangebracht door middel van een poederstof gemengd met een acrylvloeistof, in de vorm van een balletje. Met een penseel wordt het balletje helemaal glad gestreken over de nagel. Na het aanbrengen, begint het product zelf te harden (reken ongeveer 15 minuten) zonder dat je je handen onder een lamp hoeft te houden. Nadien kun je je nagels vijlen in de gewenste vorm en nagellak aanbrengen. Afwerken doe je met een speciale laklaag.  Verwijderen kan meestal met aceton of andere oplosstoffen.

Voordelen

Je nagels zijn super sterk, het kan relatief snel worden aangebracht, acryl is normaal gezien goedkoper dan het zetten van gelnagels.

Nadelen

Ziet er een beetje nepper uit, het acrylgoedje ruikt niet zo lekker tijdens het aanbrengen en als er wat gebeurt, brokkelt een beetje af.

Gelnagels

Voor gelnagels gebruikt de nagelstyliste een stof die hard wordt onder ultraviolet licht. Na iedere laag moet je je vingers onder de lamp houden om te laten uitharden. Op die manier duurt het hele proces wat langer. Gelnagels worden verwijderd door ze eraf te vijlen. Je kunt kiezen voor een french manicure, een egale kleur of een combinatie van motieven.

Voordelen 

Gelnagels zijn flexibeler dan acryl (maar daarom ook iets minder stevig, al kunnen ze beter tegen scheuren en breuken), zeer glanzend, en de stof is geurloos.

Nadelen

Zoals al vermeld zijn gelnagels duurder, duurt het aanbrengen langer en bij ‘ongelukjes’ kan je nagel in 1 keer (of een groot stuk ervan) afbreken.

Nog 1 tip

Ben je je kunstnagels beu? Zet er dan gewoon een ander kleurtje nagellak over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)