Libelle test uit: een haartool om je lokken te krullen én te stijlen

Door Celine Werner

Puilt jouw badkamerkast ook uit van stijl- en krultangen tot krulspelden en straighteningborstels? Misschien is de onderstaande haartool dan iets voor jou. 

Wat is het?

BaByliss lanceerde net z’n allernieuwste snufje: de Smooth & Wave, een 2-in-1 toestel voor een golvend effect of steil haar. Het apparaat doet het al het werk snel voor jou en bovendien blijft het ook goed zitten. Dat klinkt als muziek in de oren, en dus hebben we het veelbelovende toestel voor jullie uitgetest.

Hoe gebruik je ‘m?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=C6H0yeiC50w

Het resultaat

Redactrice Lynn: “Ik heb lang én dik haar, dus als ik mijn haar wil krullen, ben ik wel uren bezig, met vermoeide armen (en soms een verbrande vinger) tot gevolg. Met de Smooth & Wave van BaByliss heb ik in een halfuurtje mijn haardos gekruld. Zónder verkrampte armen of andere blessures. Het is even wennen om het apparaat te gebruiken, want het zuigt je haarlok op om te krullen en dat voelt eerst een beetje eng. Toch went het gebruik erg snel en bovendien is het resultaat verbluffend: mooie krullen die lang blijven én een gezonde glans hebben. Ik ben fan!”

Redactrice Celine: “Ik heb kort en fijn haar, en meestal laat ik m’n lokken aan de lucht drogen om ze nadien te voorzien van een paar waves met mijn stijltang, want ik heb eerlijkheidshalve nog nooit een krultang gebuikt. Met de Smooth & Wave van BaByliss kon ik even snel te werk gaan, maar de resultaten zijn niet zo impressionant als bij mensen met lang en dik haar. Ook vind ik het resultaat net iets duidelijker met mijn persoonlijke haartool. Ik heb beide functies getest — dus zowel stijlen als krullen — en het resultaat daarvan kun je hieronder zien.”

Prima product?

De voordelen

  • Met zijn 3 verwarmingstemperaturen (180°C, 200°C en 230°C) is het toestel geschikt voor alle haartypes.
  • Je hebt meteen twee toestellen in één.
  • Stijlen of krullen gaat vrij snel.
  • Je haar glanst.
  • Je haar kroest niet.

De nadelen

  • Het apparaat lijkt een pak beter te werken op lang haar.
  • Het is even wennen om het apparaat te gebruiken.
  • Dit toestel kost € 149, wat vrij prijzig is voor een haartool, maar als het bij jou werkt, is het natuurlijk wél zijn geld waard.

 

BaByliss Smooth & Wave – € 149 – shop ‘m hier.

Ook getest door Libelle:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content