Libelle test uit: milieuvriendelijke shampoo in blok

Door Jolien Thieleman

De ‘zero waste’-trend maakt steeds meer z’n opmars, en dat is niet anders in beautyland. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer producten die goed zijn voor jou én voor onze planeet. Vandaag testen we razend benieuwd de shampoobar van Lamazuna uit!

Wat is het?

Het shampooblokje van Lamazuna – een Frans merk dat voor ecologische verzorgingsproducten staat – is een bar in vaste vorm waar je je haar mee kunt wassen. Het product is handgemaakt met 100% natuurlijke en biologische producten, bevat geen sulfaten en is volledig veganistisch. Eén bar staat gelijk aan twee flessen shampoo en zorgt er zo voor dat we minder plastic afval nalaten. Het product is daarom ook verpakt in een kartonnen doosje.

Hoe gebruik je het?

Je haar wassen met de bar lijkt alvast eenvoudig:

  • Maak je haar nat
  • Wrijf het blokje op je natte lokken en laat goed schuimen
  • Spoel uit, en klaar!

Redactrice Jolien test alvast het shampooblok voor droog haar uit. Benieuwd naar haar ervaringen?

Het resultaat

Redactrice Jolien: “Mijn droge krullen zijn niet van de makkelijkste. Ik vind het daarom heel belangrijk om een goede shampoo te gebruiken en ben dan ook altijd op zoek naar producten die mijn lokken verzorgen, maar niet verzwaren. Razend benieuwd ging ik daarom met het shampooblok aan de slag, en wat ben ik aangenaam verrast! Mijn haar voelt schoon, luchtig en superzacht. De bar is echt heel handig in gebruik, en de geur is natuurlijk ook een groot pluspunt: de kokos en vanille bezorgen me een instant vakantiegevoel.”

Prima product?

De voordelen

  • Het shampooblok zorgt voor minder plastic afval: super voor ons milieu!
  • Het is volledig veganistisch, wat wil zeggen dat er niet op dieren is getest én er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong inzitten.
  • De bar is verrassend makkelijk in gebruik en enorm handig om mee te nemen in je sportzak of op vakantie, in je handbagage bijvoorbeeld.
  • Het blokje blijft stevig na het wassen en brokkelt niet af.
  • De geur is heerlijk!

De nadelen

  • De shampoobar is niet heel goedkoop (€ 9,90), maar je doet er wel lang mee: met 1 blokje doe je even lang als 2 flessen vloeibare shampoo.
  • Als je het blokje niet gebruikt, mag het niet nat worden. Je voorziet dus best nog een extra doosje of potje om het in te bewaren.

De shampoobar is voor verschillende haartypes verkrijgbaar bij Lamazuna voor € 9,90. Test jij ‘m binnenkort uit?

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content