Happy feet in 5 stappen

Door De Redactie
Mooi verzorgde én gezonde voeten, daar hoef je niet voor naar het schoonheidsinstituut. Met deze tips en de juiste producten loop je straks op wolkjes?

Stap 1 – Een warm voetbadje

Maak je voeten eerst schoon in een badje met warm water en laat ze 5 à 10 minuten weken. Voeg speciaal voetenzout toe, dit ontsmet en maakt je voeten zachter. En zo duw je straks probleemloos je nagelriemen naar achter en wordt je nagels knippen kinderspel. Geen zout? Probeer schijfjes citroen, dat werkt ook.

Stap 2 – Netjes geknipt

Gebruik een goede nagelschaar en knip de nagels vrij recht, anders riskeer je dat ze ingroeien. Met een vijl maak je de randjes mooi glad en rond je de hoekjes af, zodat ze niet gaan prikken. Heb je harde nagels? Scholl bijvoorbeeld, heeft een product dat de nagels weker maakt.

Stap 3 – Alles weer schoon

Met een speciaal nagelkrabbertje krab je het nageloppervlak schoon. Zo wordt de hoornlaag iets dunner en kan de nagel goed ademen. De nagelriemen duw je terug met een nagelriemduwer of een bokkenpootje. Met dat laatste haal je ook onzuiverheden onder de nagel weg. Ook langs de zijkanten maak je de plooien schoon.

Stap 4 – Weg met eelt

Eelt verwijderen doe je met een eeltrasp of puimsteen. Maar er zijn ook raspen met een soort mesje die het eelt wegsnijden. Heb je hardnekkig eelt, dan gebruik je het best eerst een product dat het eelt losweekt.

Stap 5 – Nog even smeren

Nu nog een voedende crème op je voeten en ze kunnen er weer tegenaan! Je brengt ‘m best nog eens aan voor het slapengaan. Trek eventueel katoenen sokjes aan, zo kan de crème de hele nacht inwerken.

Partner Content