Het belang van een goede reiniging van je huid

Door De Redactie

Natuurlijk weet jij wel dat een goede reiniging van je huid elke ochtend en avond heel belangrijk is. Maar waarom is een goede reiniging nu zo belangrijk?

We worden de hele dag blootgesteld aan allerlei zaken die de huid vervuilen, zowel van buitenaf (make-up, milieuvervuiling, airco,…) als van binnenuit (zweet, dode huidcellen, talg,…).

Als je huid niet goed gereinigd is heb je veel meer kans op puistjes, mee-eters en rimpels. Bovendien kan de dag- of nachtcrèmes niet goed zijn werk doen en gaan veel werkstoffen van je verzorgingsproducten verloren. Ook kan je huid er dan vaal en grauw uitzien.

Reiniging is zowel 's avonds als 's morgens belangrijk: in de avond verwijder je de invloeden van buitenaf, terwijl je in de ochtend veelal je huid ontdoet van al het vuil van de huid, tijdens haar nachtelijke herstelperiode, zelf naar de oppervlakte heeft gebracht.

Tip: verwen je huid af en toe eens met een stoombadje!

Er zijn tegenwoordig heel wat manieren om je huid te reinigen en vaak is het een kwestie van uitproberen en kijken waar je huid het beste op reageert en wat goed in je eigen reinigingsritueel past.

Demak'Up brengt 3 nieuwe producten uit

  • Reinigingsmelk: zachte reinigingsmelk met verzorgende eigenschappen
  • Micellaire tonic: verzorgende tonic die vettige onzuiverheden van zowel huid als make-up insluit en verwijdert
  • Schuimgel: frisse, schuimende oplossing om de huid op zachte en verzorgende manier met water te reinigen

De vloeibare producten bevatten een nieuw concentraat, de Phyto-Bourgeon van de katoenplant, met onder andere antioxidante eigenschappen die uit de knoppen van de katoenplant worden gewonnen. Bovendien bevatten de producten geen parabenen!

De producten zijn werkaam op vier gebieden:

  • Je huid wordt op een zachte manier ontdaan van onzuiverheden
  • Je huid wordt op een natuurlijke manier verzorgd
  • Het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid wordt bevorderd
  • De doeltreffendheid van jouw huidverzorgingsproducten wordt gestimuleerd

Een lekker geurtje zorgt dan weer voor dat beetje extra plezier aan je ritueel!

Verder zorgen twee soorten wattenschijfjes (Duo+ met honingraatstructuur en Sensitive Silk) én reinigingsdoekjes en oogpads voor een vervollediging van het reinigingsritueel.

Partner Content