Smiling Young Woman Applying Face Cream --- Image by © Mina Chapman/Corbis

Hierdoor zal ook jij beginnen smeren!

Door De Redactie

Een gezonde huid heeft vocht nodig. Maar hoe gaat dat precies? Om deze redenen zal ook jij beginnen met je huid flink te hydrateren!

1. Rimpels blijven (nog even) weg

Je huid beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Om dat optimaal te kunnen doen, heeft ze vocht nodig. Zo maakt het haar beter bestand tegen irritaties en infecties. En ook fijne lijntjes en rimpeltjes krijgen minder kans. Smeren is dus de boodschap, dames!

2. Gedaan met die schilferige en doffe huid

Een gedehydrateerde huid voelt allesbehalve soepel aan. Ze is schilferig, voelt trekkerig aan en ziet er dof uit. Je hebt dan een tekort aan NMF’s. Dat zijn lichaamseigen stoffen die het vochtgehalte in de hoornlaag op peil houden. Maar ook bij een tekort aan vetten alsook bij stress, vervuiling en airco kan je een vochtarme huid krijgen.

3. Het hele jaar door verzorgd

Zowel in de zomer als in de winter moeten we onze huid hydrateren. In de zomer gaan onze cellen sneller delen door de zon en krijgen we een dikkere hoornlaag die niet altijd in staat is om vocht vast te houden. In de winter doen de wind en de kou de NMF’s en het vetgehalte afnemen, waardoor onze huid opnieuw niet in staat is om voldoende vocht te bewaren.

4. Iedereen heeft er nood aan

Of je nu een droge of vette huid hebt, iedereen kan wat hydratatie gebruiken. Als je huid een vochttekort heeft, zijn hydraterende crèmes, maskertjes of serums een must. Wie een iets vettere huid heeft, gebruikt beter een hydraterende gel omdat ze minder vettig zijn dan crèmes. Heb je een gevoelig huidje, let je er best op dat je product kalmerende bestanddelen zoals groene thee bevat. Vergeet zeker ook niet eerst je huid te reinigen voor je een hydraterend product aanbrengt. Die dode cellen moeten eerst verdwenen zijn natuurlijk. Even scrubben is dus de boodschap.

5. Water drinken is niet genoeg

Het is belangrijk om elke dag zo’n anderhalve liter water te drinken, maar een vochtarme huid ermee verhelpen doe je niet. Ook verfrissende sprays en waterverstuivers hebben niet hetzelfde effect als een hydraterende crème. Ze zorgen enkel voor verfrissing, niet voor hydratatie.

6. Hydrateren naarmate je ouder wordt

Als je ouder wordt, wordt je schilferlaag dikker en hou je minder makkelijk vocht vast. Je huid produceert ook minder NMF’s en maakt minder talg aan, waardoor je meer moet hydrateren. Al moet je niet overdrijven. Neem een hoeveelheid crème ter grootte van een erwt en verdeel die in kleine stipjes over de zijkanten van je gezicht. Smeer naar het midden toe, tot de crème volledig is ingetrokken. Is je crème na vijf minuten nog niet ingetrokken, heb je te veel gesmeerd. Met mate smeren is dus belangrijk.

Partner Content