HM gaat Jimmy Choo crazy

Door De Redactie

Iedereen is gek op de schoenen van Jimmy Choo, maar wie het prijskaartje bekijkt, zet de prachtige schoenen meestal terug in het winkelrek. Vanaf november kan je echter je eigen collectie Jimmy Choo's schoenen aanleggen, want de designer zal zijn hoge hakken en andere stukken bij H&M aanbieden!

Overal waar een rode loper uitgerold wordt, verschijnen sterren met Jimmy Choo's aan hun voeten. Angelina Jolie, Jennifer Anniston, Halle Berry, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Cate Blanchet, Kylie Minogue en zelfs Michelle Obama. Het zijn allemaal adepten van de Hollywood schoenenontwerper.
Vanaf 14 november kan jij ook met deze elegante schoenen pronken, want dan ligt de speciale Choo-lijn in de winkels van H&M. Eerder verdeelde de Zweedse winkelketen al exclusieve kleren van Karl Lagerfeld en Stella McCartney.

Jimmy Choo leerde het vak toen hij in het Maleisische Penang eten kookte voor de lokale schoenmakers. Toen hij familie in Londen bezocht, bleef hij daar hangen. Hij startte er een winkeltje in handgemaakte schoenen voor een luxeclientèle, dat in 1996 de stap zette naar een breder publiek. Dat kon dankzij het geld van ex-Vogue-redactrice Tamara Mellon. In 1999 beloofde Mellon aan alle Hollywoodactrices en stylistes dat Choo bij om het even welke jurk de gepaste schoenen kon leveren voor de Oscar ceremonie. Vanaf dan liepen de bestellingen op rolletjes en Hollywood ging prat op Jimmy Choo.
In 2001 ging de ontwerper zich bezighouden met de handgemaakte toplijn Jimmy Choo Couture.

De Choo-collectie voor H&M zal bestaan uit handtassen, schoenen, een dameskledinglijn en een schoenencollectie voor mannen.

Partner Content