‘Hotel Römantiek’-dames showen de nieuwe lentemode

Door De Redactie

Je ziet hen elke week schitteren in het nieuwe seizoen van Hotel Römantiek,  deze vijf ladies. En stralen, dat deden ze ook:  voor onze lens, in stijlvolle voorjaarsoutfits.

Lucienne (75)

Lucienne heeft twee dochters, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze was 56 jaar getrouwd met haar grote liefde, tot die twee jaar geleden overleed. Lucienne deed verschillende jobs, en werkte onder meer als cafébazin.

“Dat twintigjarige meisje in mij kwam weer los. Alles mocht, alles kon, daar in Tunesië”

“Mijn man zei me ooit: ‘Soms zou ik je opeten van liefde en soms heb ik spijt dat ik het niet heb gedaan’. We hielden om ter meest van elkaar. Het was echte, ware liefde. Hij keek naar me, en ik smolt. Nu hij er niet meer is, mis ik alles aan hem. Ik mis zelfs het vitten op elkaar. Alleen thuis kan ik echt in de put zitten. Het gemis is groot. Ik heb van weinig dingen met hem spijt, maar wat ik anders zou doen is niet smekend vragen ‘Zie je me nog graag?’, maar gewoon zeggen ‘Ik zie jou graag!’.

Ik heb mezelf ingeschreven voor Hotel Römantiek. In mijn dorp kom ik geen mannen tegen: als we op zaterdagavond na de mis iets gaan drinken, zit ik op café met twaalf weduwes en drie mannen die bovendien getrouwd zijn. Ik maak graag plezier met mannen, maar ontmoette nog niemand die kon tippen aan mijn overleden man. Hoewel ik wél nog geloof in de liefde!

Van mijn deelname heb ik nog geen seconde spijt gehad. Ik nam me voor: als het in Tunesië met iemand écht klikt, dan ga ik ervoor. Ik liet er de twintigjarige Lucienne in me los. Alles mocht en alles kon, maar of ik écht kriebels voor iemand heb gevoeld, verklap ik niet. Sowieso leerde ik veel nieuwe fijne mensen kennen. Hotel Römantiek was uniek.”

Blouse (JBC, maten 36-46, € 29,99). Halsketting (Access, € 45). Ring met steen (Access, € 45). Jasje (JBC, maten 36-46, € 39,99). Broek (JBC, maten 36-46, € 29,99). Veterschoenen (Coco Bella, € 119,99).

Mariola (66)

Mariola scheidde eind jaren tachtig van haar man. Ze hadden samen drie kinderen en vier kleinkinderen. Daarna had Mariola nog een fijne relatie met een man die ziek werd en in 2010 stierf aan euthanasie. Ze werkte als onderwijzeres en organiseert cultuur- en foodevents.

“Het effect van Hotel Römantiek is 1000 keer sterker dan een facelift. Ik voel het leven opnieuw borrelen!”

“Als nonna-weduwe wensten mijn kleinkinderen me altijd een lieve vriend toe. Maar ik was het alleen zijn gewoon, zat er niet mee in. Op feestdagen of andere speciale momenten pikte het weleens. Dan moest ik op mezelf terugvallen en dat heb ik moeten leren. Alleen zijn was geen keuze geweest, het overkwam me. Ik sloot me, denk ik, ook wel een beetje af voor een nieuwe relatie: als je ouder bent, ben je kritischer, veeleisender. Ik wilde mezelf beschermen: ik wist ondertussen dat liefde gepaard kan gaan met teleurstelling en verdriet. En ik was bang dat een nieuwe liefde me uit balans zou brengen. Het was goed zoals het was… En toch heeft mijn zoon me ingeschreven voor Hotel Römantiek.

Ik had eerst mijn twijfels: ben ik wel interessant genoeg? Maar dat bleek onterecht: Hotel Römantiek gaf mijn leven een geweldige wending. In Tunesië hoefden we ons niet meer weg te cijferen voor anderen, want wij waren twee weken lang de hoofdrolspelers. Ik voelde me jong, verlegde mijn grenzen en kende geen schaamte. Het leek alsof ik de rest van de groep al jaren kende. En ik geloof wel weer in de liefde. Ik weet nu ook dat als ik een klik heb met iemand, me wél durf te gooien in een relatie! Wat ik in Tunesië heb meegemaakt gaat tot in het diepste van mijn zijn. Ik voel het leven opnieuw borrelen! Ik geniet nog steeds na en de herinneringen zijn voor altijd. Het Hotel Römantiek-effect is duizend keer sterker dan een facelift.”

Blouse (Comma bij Peek & Cloppenburg, maten 38-48, € 49,99) • Oorbellen (Access, € 49) • Broek (Angels bij Peek & Cloppenburg, maten 36-46, € 59,99) • Armbandjes (Ringz & Things, €10 voor 1). Sjaal (Taifun bij Gerry Weber, €19,99). Sandalen (Tamaris, € 79,95).

Angèle, of ‘Ange’ (70)

Angèle heeft een zoon en twee kleinkinderen. Haar man overleed zeven jaar geleden. Ze runde een aannemersbedrijf.

“Na de opnames zei mijn zoon dat ik veranderd was. Opengebloeid, stralend, een beetje vermagerd ook”

“Ik heb een zeer goede man gehad. Toen ik hem ontmoette in een dancing, eind jaren 60, voelde ik een coup de foudre. Hij was slank, knap en het klikte meteen tussen ons. Ik ben heel gelukkig geweest met hem. We vertrouwden elkaar en gaven elkaar vrijheid. Onze relatie heeft me geleerd dat je nooit mag opgeven. Na slechte tijden komen er weer goede dagen. Het was niet altijd koek en ei, maar we konden het wél bijleggen. Tot nu heb ik nog geen enkele andere man ontmoet, die aan hem kon tippen. Ik mis hem nog steeds… en ook het gevoel van intimiteit. Een man die me een knuffel geeft in bed, die me eens goed vastpakt. Ik heb nog een korte latrelatie gehad, maar moest hem ook afgeven… En toen schreef mijn zus me in voor Hotel Römantiek en waagde ik mijn kans. Wie weet vond ik er mijn droomman. De soulmate van mijn dromen: intelligent en ruimdenkend, iemand die graag babbelt én reist. Ik hoef geen adonis, maar hij moet me wél graag zien. En de klik moet er zijn.

Ik ben zeventig maar zo oud voel ik me niet, en zeker niet tijdens ons avontuur in Tunesië. Toen ik terugkeerde, viel het mijn zoon meteen op: ik was veranderd. Opengebloeid, stralend, een beetje vermagerd. Ik zag er tien jaar jonger uit, vond hij. Ik voel me ook positiever en opgewekter. Vroeger zat ik op een zondag weleens alleen, en dacht ik: ‘Zie me hier nu zitten’. Nu ben ik altijd bezig en geïnspireerd. Hotel Römantiek heeft mijn kijk op het leven en de liefde veranderd. Ik geloof er terug in en ik maakte er vrienden en vriendinnen voor het leven.”

Jurk (Nathalie Vleeschouwer, maten XS-XL, €149) • Broche insect (Access, € 29) • Ring met roze steen (Access, € 45) • Oorbelletjes (Access, € 59) • Panty (Falke, €19).

Annemarie, of ‘Mimi’ (65)

Mimi heeft vier kinderen. Ze scheidde van haar man toen ze 46 was. Ze bleef tijdens haar huwelijk thuis voor de kinderen, en werkte na haar scheiding als psychiatrisch verpleegkundige en als re-integratieadviseur bij de Vlaamse overheid.

“Ik zat in een diepe liefdesslaap. Tot ik me inschreef voor Hotel Römantiek en besefte: het is nu of nooit”

“Dat mijn man iemand anders had, zag ik in de verste verte niet aankomen. Ik was geschrokken en teleurgesteld. Ik besloot me na de scheiding te focussen op mijn vier kinderen en het vinden van een job. Voor de liefde was er geen tijd. Maar ook toen de kinderen het huis uit waren, had ik de hoop op een nieuwe relatie opgegeven. Ik had geen oog voor mannen, ik was bovendien te oud en had veel kinderen – en dat hebben mannen liever niet, dacht ik. Het leek alsof ik in een diepe liefdesslaap zat. Maar toen ik de kans zag om me in te schrijven voor Hotel Römantiek, heb ik ze gegrepen. En toen ik geselecteerd bleek, voelde ik me weer de hippie die ik vroeger was. Ik voelde me week na week verjongen, kocht nieuwe outfits en mijn verwachtingen werden alsmaar groter: zou ik écht de liefde kunnen vinden in Tunesië? Ik was ervan overtuigd: het is nu of nooit!

De sfeer in Tunesië was fantastisch: we leerden elkaar kennen op een aangename manier, door dingen samen te doen. En ik voelde me zo vrij: ik moest niet meer koken, moest niet naar de klok kijken. Ik deinde mee op de romantische, exotische flow van Hotel Römantiek. Gek om te zien dat ik me als vijfenzestigjarige niet veel anders voelde dan op mijn achttiende, en dat ik dezelfde mannen aantrok als vroeger. Hotel Römantiek leerde me opnieuw de klik te maken, mezelf open te stellen voor de liefde. Ik die dacht dat dat voor altijd verleden tijd was.”

Truitje (Just In Case, maten 34-46, €119) • Halsketting met steen (Access, € 75) • Halsketting met stoffen parels (Access, € 10). Armbandje (Access, € 55). Oorbelletjes (Access, € 55). Panty (Falke, € 19). Rok (Ivy&Oak bij Zalando, maten van 32-46, € 49,47). Pumps (Nero Giardini bij Avance, € 139,99).

Rit (74)

Rit heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Ze scheidde toen ze 44 was, en vat haar liefdeparcours samen als ‘een beetje hobbelig’. Ze heeft gewerkt als vertegenwoordiger van Italiaans design en reisde de wereld rond.

“Als ik weer verliefd word, zal het even meeslepend en impulsief zijn als vroeger”

“Een liefdesrelatie is een van de moeilijkste en mooiste dingen die je als mens kunt ervaren, vind ik. Mijn liefdeservaringen hebben me sterker gemaakt. Ik ben nu alweer enkele jaren alleen, maar ik droom nog steeds van de ware liefde. Zo’n zielsverwant met wie je alles kunt delen, die net als ik graag reist, die zacht en teder is. Ik ken een prachtig verhaal van vrienden die elkaars jeugdliefde waren, elkaar een leven lang uit het oog waren verloren en mekaar terugvonden op hun tachtigste. De tien laatste jaren van hun leven – samen met elkaar – waren hun mooiste. Liefde op leeftijd: het kan dus nog!

Bij mij hunkert elke vierkante millimeter huid naar tederheid. Misschien voelde mijn familie aan dat ik dat miste, dat ik die eenzaamheid soms voelde. Ze schreven me in voor Hotel Römantiek en ik werd geselecteerd: een buitenkans! Twee weken avontuur en romantiek onder de Tunesische zon en dat in het gezelschap van een fantastische bende. Tijdens de reis kenden we geen leeftijd, en waren we allemaal gelijk. Ik heb er gezien dat gevoelens nooit oud worden en beseft dat wanneer ik opnieuw verliefd zou worden het leven me geen enkele les heeft geleerd. Het zal opnieuw meeslepend zijn, verstand op nul, impulsief als een puber. Echt, ik geef de liefde nog niet op, en blijf ervan dromen.”

Blouse (Just in Case, maten 34-46, € 209) • Halsketting (Chapter 42, € 63) • Cardigan (Esprit bij Peek & Cloppenburg, maten 34-44, € 39,99) • Broek (Opus bij Peek & Cloppenburg, maten 34-44, € 59,95). Ballerina’s (Gabor bij Avance, € 99,99).

Openhartig interview

Fantastisch vonden we de modeshoot met de dames van Hotel Römantiek! Leer hen nog beter kennen in een openhartig interview, waarin ze ons graag vertellen waarom ze zich inschreven én wat volgens hen het geheim van een goede relatie is.

Productie en tekst: Els De Ridder • Foto’s: Joost Govers • Make-up: Ad Van Mierlo • Styling: Pascale Tegenbos • Video: Tim Keeren, Jolien Thieleman • Met dank aan Van Uytsel voor zeteltjes en planten, Access voor de kussens en Eijffinger voor het behangpapier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."