Huis,- tuin-en keukenmiddeltjes tegen beautykwaaltjes

Door De Redactie

Last van beautykwaaltjes ? Elke vrouw krijgt er soms mee te maken.Toch hoef je geen fortuin uit te geven om er vanaf te raken. Veel middeltjes die je gewoon in huis hebt kunnen wonderen doen !

 

 

 

 

 

 

Droge lippen

Met een mengsel van suiker, honing en olijfolie kan je droge lippen scrubben zodat ze terug zacht worden. Werk af met een beetje Vaseline als lippenbalsem.

Puistjes

Citroensap gemengd met lauwwarm water of rozenwater droogt die vervelende puistjes uit. Een half uurtje laten zitten is genoeg, maar blijf dit enkele dagen herhalen tot de puistjes verdwenen zijn.

Droge huid

Een droge huid verdwijnt als sneeuw voor de zon met havermout. Laat driekwart kopje havermout koken in een kopje water en laat het mengsel voldoende afkoelen. Smeer de havermout op je gezicht en na vijftien minuten heb je terug een zachte, gehydrateerde huid.

Haarverf blunders

Geblondeerd haar dat toch een beetje groen uitgeslagen is ? Ketchup neutraliseert met zijn rode kleur het groen van je haren. Verfrestjes in je nek of oren krijg je weg door een beetje tandpasta te smeren.

Afgebladderde nagellak

Vetrestjes op je nagels doen je nagellak sneller afbladderen. Vooraleer je begint met het lakken van je nagels ga je met een watje gedrenkt in witte azijn over je nagels. Bovendien gaat het lakken ook vlotter ! 

Wallen

Opgezwollen ogen en wallen krijg je makkelijk weg door een theezakje. Vooral een zakje groene thee dat even in de koelkast heeft gelegen doet wonderen voor je ogen.

Scheerirritatie

Een mengsel van water en aspirines verwijdert de bovenste laag van de geïrriteerde huid. De pijnlijke rode bultjes worden zachter en verdwijnen na enkele dagen.

Slechte adem

Een mondspoeling van water en zout geeft je terug een frisse adem. Het zout doodt de bacteriën in je mond die een slechte adem veroorzaken.

Koortslip

Regelmatig honing smeren helpt om een koortsblaas sneller te genezen. Ook bloemsuiker helpt, omdat het blaasje wordt uitgedroogd.

Vet haar

Een paar druppels Dreft maken vet haar terug fris. Je haar nat maken, je gebruikelijke shampoo mengen met een beetje Dreft, grondig uitspoelen…Klaar ! Wel niet te vaak gebruiken, want Dreft is niet erg goed voor je hoofdhuid. 

LEES MEER : 

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content