© Getty Images

Dit zijn de mooiste kapseltrends voor 2023

Door Jolien Thieleman

Een nieuw jaar, een nieuw kapsel? ‘t Zou zomaar kunnen, als je ziet hoe mooi de kapseltrends voor 2023 zijn! Een overzicht.

Kapseltrends 2023

Een nieuw seizoen, dat betekent ook nieuwe trends. Van make-up tot mode, en nu ook je haar: deze trends kunnen je vast inspireren in het nieuwe jaar.

1. De froufrou

Helemaal terug van nooit helemaal weggeweest, dankzij Netflixhitseries zoals Wednesday en Emily in Paris: de froufrou! En dat in verschillende stijlen, van kaarsrecht tot lange curtain bangs. Een absolute blijver, want zo’n pony omlijst je gezicht en geeft je een flatterende, zachte uitstraling.

2. Korte pixie

Denk je eraan om je haren te laten kortwieken, of heb je al een kort kopje? Dan ben je helemaal mee met een van de grootste kapseltrends van 2023: de supervrouwelijke, korte en een tikje warrige pixie. Op de catwalks tijdens de internationale modeweken zagen we ‘m in pastelkleurtjes, maar wij houden het graag naturel.

3. De bob

De bob is back! En hoe. Terwijl dit kapsel de voorbije jaren gestyled werd met losse golven, zien we de bob dit voorjaar in een strakkere versie, klassiek in één lengte tot net boven de schouders of net onder de oren geknipt.

4. Lage knot

Een kapsel dat je er snel en makkelijk gesofisticeerd doet uitzien, dat is de lage dot. Het mooiste van alles is dat er ontzettend veel variaties zijn, waardoor je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten. Experimenteer zeker ook eens met accessoires, zoals pareltjes en knijpspelden, om je knot een extraatje te geven.

5. Diepe zijscheiding

Draag jij je haar altijd in een middenscheiding? Gooi het dan eens over een andere boeg en gebruik een puntkammetje en haarspray om je kapsel te stylen in een diepe zijscheiding, een chique look die thuishoort in de kapseltrends van 2023. De ideale haarstijl om thuis eens uit te proberen, zonder dat je ervoor naar de kapper moet.

6. U-vorm

Heb je halflang of lang haar, laat je lokken dan eens in een U-vorm knippen. Je haar wordt hierbij aan de zijkanten geleidelijk gelaagd, waardoor het meteen een stuk voller lijkt. Je voorste lokken vallen elegant over je schouders.

7. Vlinderkapsel

De jaren ’90 zijn terug, met giga volume en luchtige laagjes in je lokken. Volgens sterrenkappers wordt het vlinderkapsel één van de populairste haarstijlen van 2023: in plaats van naar binnen, worden je laagjes naar buiten geföhnd. Ga zelf eens aan de slag met een ronde föhnborstel of met een krultang met een brede diameter, waarbij je enkel de punten naar buiten krult.

8. Rode lokken

Een trend die regelmatig terugkeert, zijn rode haren. De komende seizoenen vooral in een koperen tot levendig rode tint. Twijfel je of deze kleur echt iets voor jou is? Kies dan voor een kleurspoeling die je er geleidelijk aan uitwast.

9. Funky accessoires

Op accessoirevlak geldt hoe gekker, hoe beter, als we de catwalks mogen geloven. Haarbanden, clips en spelden mogen gezien worden en zorgen voor een opvallend accent in je look. Leuk om te experimenteren, zonder ingrijpende veranderingen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content