Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Dit zijn de 7 mooiste kapseltrends voor 2022

Door Jolien Thieleman

Als je haar maar goed zit, toch? En als we de voorjaarstrends mogen geloven, worden er ook in het nieuwe jaar weer heel wat mooie coupes geknipt. Wij selecteerden alvast een aantal kapseltrends die je misschien wel kunnen inspireren bij je volgende kappersbezoek.

7x kapseltrends voor 2022

1. Ultrakort

Heb je een kort kopje, of denk je eraan om je haren te laten kortwieken? Dan ben je helemaal mee met één van de grootste haartrends van 2022: de korte pixie. Zo’n kapsel is lekker fris en bovendien supervrouwelijk, omdat je hals, kin en jukbeenderen zo mooi tot hun recht komen.

2. De bob

De jaren ’70 zijn terug! ‘t Is te zeggen: een van de meest populairste kapsels, namelijk de bob. Terwijl dit kapsel een aantal jaren geleden gestyled werd in een strakke versie, zien we de bob dit voorjaar met een lichte golf. Het liefst met een middenstreep of een pony, netjes tot boven de schouders geknipt.

3. Natuurlijke golven en krullen

Gedaan met uren in de badkamer staan om je haar te brushen of sluik te stylen, want deze trend draait volledig om je natuurlijke haartextuur. Omarm die golven en krullen in je haar en zet ze in de spotlight met verzorgingsproducten die veel volume geven.

4. Rood haar

Tijdens de modeweken voor de lente en zomer van 2022 werden heel wat modellen met rood haar de catwalk opgestuurd. Van vuurrood tot koper- of meer terracottarood: rood haar is hot en kan zowel gedurfd als subtiel.

5. De pony

Ook gespot op de catwalk: een pony, van kaarsrecht en kort tot lang en los. Ook curtain bangs mogen nog, de populaire pony die íétsje langer is en je gezicht ‘als een gordijn’ omlijst. Een absolute blijver!

6. Zichtbare highlights

Voor lange tijd waren balayages en highlights vooral zo subtiel mogelijk, maar in 2022 mogen ze weer volop zichtbaar zijn. Lichtere plukjes aan de voorkant van je kapsel staan daarbij extra mooi, aangezien ze je gezicht mooi omkaderen.

7. De lage knot

De lage knot zoals we ‘m al jaren kennen is terug van nooit helemaal weggeweest. Een look die je er snel en makkelijk gesofisticeerd doet uitzien. En het mooiste van al? Er zijn ontzettend veel variaties, van strak tot nonchalant, dus je kunt je creativiteit de vrije loop laten.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content