Kapseltrends die je nu moet proberen

Door De Redactie

Een speelse halflange bob of eerder een kort pixiekapsel? Of wat dacht je van een nieuw kleurtje? Ontdek hier de kapseltrends voor dit seizoen.

Christina van den Broeck heeft haar eigen kapsalon, De Kwaffeus, en vertelt ons over de trends van dit seizoen.

Voor kort haar is een pixiekapsel momenteel in. Durf je de schaar in je lokken te zetten? Vraag dan niet naar een strakke variant, maar ga voor een speels kapsel. Wat we dit seizoen voor halflang haar heel vaak zien is een wob ofwel een wavy bob. Dit wil zeggen dat je haar net boven of net onder je schouders valt. Ook hier kies je beter voor een speels, bijna krullend effect. Dames met lang haar gaan best voor een [LINK_TEXT id=2] dat wat opgeknipt is. Hier is het belangrijk om naar de dikte van je haar te kijken. Wat nog mooi is voor lange lokken is dat het vlak valt en in een rechte lijn geknipt is.

Qua textuur zien we dit seizoen veel golvende kapsels. Denk bijvoorbeeld aan beach waves. Vroeger was het heel populair om je haar kaarsrecht te maken met een stijltang, maar mede dankzij de sterren zijn krullen volop aan een comeback bezig. Experimenteer dus eens met een krultang.

Breng wat kleur in je kapsel

Als we naar de haarkleuren voor dit seizoen kijken, zien we vooral een mix van kleuren. Dé trendkleur van dit seizoen? De tortoise: verschillende bruintinten zoals karamel, kastanjebruin en mahonie door elkaar. Het resultaat is heel zacht en natuurlijk en dat is dit seizoen héél belangrijk. Bij een ombré ging men vaak heel opvallend van bruin naar blond, maar dat zien we nu minder. Het kan nog altijd, maar de ombré is eindelijk van de troon gestoten.

Verder zijn koele beige kleuren een trend die we nu vaak zien. Voor blondines zien we veel pastel dit seizoen. Om deze trend draagbaar te houden, werk je het beste met een klein accent. Werk bijvoorbeeld met een pastelkleurige lok achteraan die je enkel ziet als je een[LINK_TEXT id=3] maakt. Durvers kunnen natuurlijk al hun lokken in een snoeptintje verven. Opgelet: pastel vervaagt snel dus je zal je coupe regelmatig moeten opfrissen.

Heb je een bad hair day? Een nonchalante dot is je redder in nood. Dit makkelijke opsteekkapsel is klaar in vijf minuten. Zowel een hoge dot bovenop je kruin of een laag knotje in je nek zijn populair deze lente. En ook vlechtjes zijn in: van een[LINK_TEXT id=4] tot een ingevlochten kapsel. Tip: combineer met een leuke haarband. 

Partner Content