Getty Images

5x modetips voor vrouwen met brede heupen

Door Jolien Thieleman

Ben je gezegend met prachtige brede heupen en volle bovenbenen? Prijs jezelf gelukkig en doe vooral je rondingen niet tekort door ze te verbergen. Met deze vijf modetips vul je je kleerkast met items waarmee je jouw brede heupen kunt omarmen!

1. Wikkel- en A-lijnjurken

De wikkel- en A-lijnjurk zijn ultravrouwelijke klassiekers die brede heupen op de meest flatterende manier accentueren. Een wikkeljurk benadrukt de lijnen van je figuur, terwijl een A-lijnjurk de nadruk op je taille legt en je billen mooi doen uitkomen.

brede heupen

Paprika, € 85,95

2. Jeans met hoge taille

Een jeans met hoge taille benadrukt het slankste deel van je lichaam en flatteert je figuur. Probeer eens een bootcut of flared jeans: die lopen wat breder uit vanaf je knieën of kuiten, waardoor de onderkant van je benen wat meer volume krijgt. Hierdoor breng je je lichaam mooi in balans. Kies voor een effen broek zonder opvallende versieringen aan de bovenkant, want die trekken onnodig de aandacht naar je billen.

Mango, € 29,99

3. De juiste stof

De juiste stoffen kunnen een wereld van verschil maken om je figuur mooi te doen uitkomen. Zo kunnen je benen er met een beetje pech heel oncharmant uitzien in een synthetische stof, terwijl ze prachtig zijn in een kwalitatieve katoenen pantalon. Investeer liever in één kwalitatieve broek dan in 5 goedkope varianten – variëren kun je met verschillende bovenstukken.

JBC, € 59,95

4. Lekker losjes

Kies voor langere tops of blouses die losjes over je heupen vallen. Bovenstuks met een A-lijn zijn daarom perfect: ze spannen niet op je heupen en zorgen voor een mooie lijn in je silhouet.

brede heupen

Esprit, € 49,99

5. Kleur bekennen

Het is een feit dat zwarte kleding afslankt, waardoor je misschien snel naar donkere kleuren grijpt om je bredere heupen te verhullen. Toch kun je met kleur juist heel veel goeds doen voor je figuur. Kies voor een neutrale broek of rok, terwijl je de focus verlegt met een gekleurde top of accessoire. Wil je je prachtige vrouwelijke curves juist extra laten opvallen? Kies dan voor een mooi onderstuk in een uitgesproken print of kleur, terwijl je je bovenstuk eerder neutraal houdt.

Ulla Popken, € 89,99

Meer mode:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content