Deze (gehate) modetrend uit de jaren 80 is weer hélemaal in

Deze (gehate) modetrend uit de jaren 80 is weer hélemaal in

Van Cindy Lauper tot het buurmeisje, in de jaren 80 was écht iedereen gek op  schoudervullingen. Liep jij ook rond met een getoupeerde pony, overdreven aangezette jukbeenderen en deze opvallende modetrend? 

Dan is het tijd om je kledingstukken uit die tijd van onder het stof te halen, want deze hype is weer terug van weggeweest. Tijdens de laatste Fashion Weeks in Londen, New York en Parijs werden de catwalks overspoeld met schoudervullingen. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken.

Niet de enige modetrend uit de jaren 80

Bij de shows van Tom Ford, Miu Miu, Balmain en Saint Laurent was ook veel neon en lamé te zien. En dierenprints — die toen ook een rage waren — zijn een ding en blijven dat nog wel even.

#MeToo

Trendspotters zien een verband tussen de herontdekking van deze modetrend en de #MeToo-beweging. In de jaren 30 maakten vrouwen zich letterlijk groter door middel van brede schouders. Dat werd in de jaren 80 overgedaan. En ook nu willen dames zich van hun sterkste kant laten zien.

Bron: harpersbazaar.com – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)