© Juna Fae

Moois in de kijker: Belgisch merk Juna Fae lanceert elegante juwelen van gerecycleerd goud

Door Jolien Thieleman

moois in de kijkerBeauty- en lifestyleredactrice Jolien heeft een zwak voor alles wat met schoonheid te maken heeft. In deze rubriek zet ze telkens iets moois uit mode- en beautyland in de kijker: volledig Belgisch en met een relevant, bijzonder of hartverwarmend verhaal erachter.

Deze week: Juna Fae, een duurzaam juwelenmerk met een collectie elegante ringen van gerecycleerd 18 karaat goud en lab-grown diamanten.

Shine bright like a diamond

Redactrice Jolien: “Je weet wat ze zeggen, diamonds are a girl’s best friend. En ook ik zeg geen ‘nee’ tegen een juweeltje of twee, zeker niet als ze volledig Belgisch en lief voor Moeder Natuur zijn. Juna Fae is zo’n gloednieuw merk dat inzet op duurzaamheid. Ik vertel je er graag meer over!

Mooi, in alle betekenissen van het woord

Het merk werd gelanceerd door zussen Stefanie, Nathalie en Lisa Koulouris. Ze groeiden op in de Antwerpse diamantwijk, maar bezochten er zelf nooit een juwelier vanwege de hoge prijskaartjes, portiers aan de deur en het gebrek aan transparantie rond de herkomst van de materialen.

Zo begon hun zoektocht naar betaalbare en vooral transparante juwelenmerken, maar die vonden ze niet meteen. Juna Fae werd geboren: een ethisch, bohemian-geïnspireerd merk waarbij duurzaamheid en toegankelijkheid voorop staan.

  • De zussen werken enkel met gerecycleerd 18 karaat goud. Geen milieuvervuiling door kwik of waterverspilling door goudmijnen, dus!
  • De juwelen bevatten lab-grown diamanten.
  • Ze worden verpakt in gerecycleerde materialen en verstuurd via CO2-neutrale verzendingen.
  • Ten slotte wordt elk Juna Fae-juweel met de hand gemaakt in Antwerpen, in een atelier aangestuurd door zonne-energie. Mooi, toch?

Een ode aan Moeder Natuur

Voor de eerste collectie ringen liet Stefanie, ontwerpster van dienst, zich inspireren door familie-erfstukken en juwelen die ze tijdens haar verre reizen meebracht. Alle ringen zijn vernoemd naar bloemen: zo heb je bijvoorbeeld de ‘Jasmine Ring’ of ‘Rosemary Ring’ die elk een uniek verhaal vertellen.

De prijzen liggen tussen € 350 en € 950. De collectie is verkrijgbaar via de webshop of via afspraak in de showroom in Antwerpen. Ik stel je alvast graag voor aan een aantal van m’n favorieten uit de collectie.”

1

Avery

juna fae

Juna Fae, € 675.

2

Amaryllis

juna fae

Juna Fae, € 950.

3

Lavender

juna fae

Juna Fae, € 425.

4

Cordelia

juna fae

Juna Fae, € 675.

5

Heather

juna fae

Juna Fae, € 550.

Meer moois in de kijker:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content