Nagellaktrends van het voorjaar

Door De Redactie

Nagellak en nailart zijn de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Dit jaar zijn vooral pastelkleuren en nudetinten de trendsetters. Wij geven je alvast wat inspiratie mee.

Nagellak en nailart zijn de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Dit jaar zijn vooral pastelkleuren en nudetinten de trendsetters. Wij geven je alvast wat inspiratie mee.

Pastel en sorbet

Dit voorjaar zien we ze overal opduiken, de pastel- en sorbetkleuren. Ook in de nieuwe nagellakcollecties van onder meer 2B, Park Avenue en Orly overheersen deze tinten. Sorbetkleuren zijn frisse tinten die net tussen de fluorescerende en de pastelkleuren zitten. Lila en mintgroen zijn helemaal hip.

Nudetinten

Nudetinten zijn de kleuren die het dichtst aanleunen bij je eigen huidskleur. Je nagels krijgen met deze huidskleurige tinten een subtiel en naturel kleurtje. Onder andere het merk UNE kwam dit jaar met een nudetintencollectie op de markt. Voor elke huid een kleurtje!

Accentnagel

Momenteel is de trend om één nagel te accentueren erg populair. Dit kan je doen aan de hand van glitters of gewoon een volledig andere kleur. Deze trend zien we vooral opduiken op de ring-, midden- of wijsvinger. Je brengt het accent aan op de kleur en nadien breng je nog een topcoat aan om de lak extra lang te laten zitten.

Doe-het-zelf gelnagels

Vandaag de dag hoef je voor gelnagels niet meer naar een salon. Onder meer Essence kwam afgelopen jaar met een 'Gelnails At Home'-set op de markt, waardoor je heel eenvoudig zelf aan de slag kunt.

Volg het stappenplan goed en de nagellak houdt een tiental dagen. Nadien kun je de lak heel makkelijk verwijderen, want je kan hem gewoon afpellen!

Je betaalt eenmalig de prijs voor de 'Gelnails At Home'-set van 34,98€ en per kleur betaal je slechts 1,60€. Essence kan je vinden bij Kruidvat.

Nieuw Italiaans nagellakmerk: Faby

Het merk is nog maar één jaar jong, maar zorgt nu al voor grote ogen met een nagellakcollectie voor mannen. Faby is één van de merken dat vernieuwing op de markt wil brengen door geen schadelijke stoffen te gebruiken en is dan ook ‘Big 5 Free’. (Dit wil zeggen dat de nagellak geen dibutylftalaat, tolueen, formaldehyde, kamfer en formaldehyde resin bevat.)

Het assortiment van Faby bestaat momenteel uit 175 kleuren, dat elke seizoen met 12 kleuren wordt aangevuld. Met de Renaissancecollectie wil het merk haar Italiaanse roots naar voor brengen. Ook in de lente- en zomercollectie van Faby zien we de voorjaarstrend met pastelkleuren opduiken.

Stap voor stap de perfecte nagels

  1. Het is beter om je nagels te vijlen met een diamant- of glasvijl in plaats van ze te knippen.
  2. Reinig je nagels met een milde dissolvant.
  3. Zorg er steeds voor dat je een base coat aanbrengt vooraleer je je nagels lakt met de gewenste kleur. Zo bescherm je je nagel.
  4. Lak nooit je hele nagel. Het is mooier om net niet tegen je nagelriemen te komen.
  5. Werk af met een top coat zodat de nagellak extra lang blijft zitten.

Tekst: Caro Bohets

 

Lucky Coral - Faby

Lucky Coral – Faby

 

Play It Cool - Only You

Play It Cool – Only You

 

Romper Room - Essie

Romper Room – Essie

 

Tons pastel - 2B

Tons pastel – 2B

 

Tons pastel - Maybeline

Tons pastel – Maybeline

 

Couleurs sorbet - Park Avenue

Couleurs sorbet – Park Avenue

 

Collection Orly

Collection Orly

 

Nude - UNE

Nude – UNE

 

Pose de gel - Essence

Pose de gel – Essence

 

Gwen Stefani pour OPI

Gwen Stefani pour OPI

 

Lila - Faby

Lila – Faby

 

Dissolvant pour vernis gel- Essence

Dissolvant pour vernis gel- Essence

Partner Content