Oeps: 5x foutjes waardoor je een droge huid krijgt

Door Celine Werner

Een droge huid: in de winter steek je het op de ijzige temperaturen en in de zomer op de stralende zon. Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat het eigenlijk gewoon aan je verzorgingsroutine kan liggen? 

Droge huid: deze 5 fouten worden het meest gemaakt

1. Je gebruik al jaren dezelfde crème

Een lichte lotion volstond misschien voor jouw jongere velletje, maar nu je wat ouder bent, heb je een meer voedende crème nodig.

2. Je wast je gezicht met heet water

Oeps, dat is wel echt een grote fout, want een plens heet water verwijdert de natuurlijke vetten van je huid. Lauwwarm water is dus een beter idee.

3. Je denkt dat alle natuurlijke ingrediënten goed voor je huid zijn? Mis!

Je zou namelijk allergisch of overgevoelig kunnen zijn. En in plaats van een mooie verzorgde huid krijg je last van droge plekjes en irritaties. Tip: opteer voor jojoba olie, deze olie hydrateert en veroorzaakt weinig of nooit irritatie.

4. Je exfolieert en scrubt te veel

Dit mag je maar één tot twee keer per week doen. Doe je dit meer? Dan kan dit schade aan je huid aanrichten en een uitgedroogde of geïrriteerde huid veroorzaken. 

5. Je gebruikt een crème met te veel actieve ingrediënten

Een product met te veel actieve ingrediënten kan kwetsbare delen van je huid uitdrogen. Het lijkt misschien wel makkelijk om je een potje aan te schaffen met én anti-rimpel- én acne-werende ingrediënten, maar het kan kwetsbare delen van je huid uitdrogen.

Maak jij deze fouten ook?

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be

Dit zal jou ook interesseren:

Partner Content