Oeps: maak jij deze foutjes ook met je ondergoed?

Door Celine Werner

Het aantrekken van je ondergoed is eigenlijk even vanzelfsprekend als eten en drinken: je denkt er nauwelijks bij na. 

En net daarom zijn we er ons meestal niet bewust van, dat we die beha, string of onderbroek niet op de juiste manier dragen. Met de onderstaande tips vermijd je lastige en genânte momentjes.

Je ondergoed fout dragen? Het kan!

 

Yoga

Bij deze sport dragen vrouwen vaak aansluitende leggings die doorschijnen. Mooi is dat wel, maar het is dan geen goed idee om er felle kleuren onder te dragen. Laat dat fluo onderbroekje dus maar thuis voor andere gelegenheden.

Wit op wit

Heel wat mensen denken er goed aan te doen om een witte onderbroek onder een witte broek aan te trekken, maar die combinatie valt net extra op. Opteer dus eerder voor een huidskleurig exemplaar.

Kant

Kant geeft je ondergoed dat tikkeltje extra, maar het is wel iets dat je bij warme zomerdagen of tijdens het sporten beter niet draagt, omdat het dan voor infecties kan zorgen. In deze gevallen is katoen een slimmere optie.

Je lingerie fout onderhouden? Ook dat kan

 

In de droger

Steek je zonder aarzelen je delicaatjes in de droogkast, omdat het gewoon makkelijker is en je ze zo sneller weer in de kast kunt steken? Wel, eigenlijk doe je dat beter niet, want zo kun je gaten maken in je kledingstukken. Om dit te vermijden hang je ze best te drogen aan een wasdraad of -rek.

Je beha wassen

Wist je dat je beha elke drie dagen moet gewassen worden? En dat je deze nooit meer dan drie keer achter elkaar zou moeten dragen, omdat hij anders gaat uitrekken?

Ook goed om weten

 

Strings

Strings kunnen de boosdoener zijn van schimmelinfecties. En wat al zeker wordt afgeraden is om in een string te slapen. Maar veel maakt dat niet uit, want slapen in een ouderwetse onderbroek is toch veel comfortabeler. Of niet soms?

De sluiting

Een nieuwe beha sluit je best met de buitenste haakjes. Waarom? Door hem veel te dragen en te wassen, kan de beha langzaam uitrekken en verslijten. Voelt hij daardoor wat losser aan? Dan gebruik je daarna de middelste en tenslotte de binnenste sluiting.

Bron: libelle.nl – Beeld: istockphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content