Ontdek hoe je je volwassener kan kleden

Door De Redactie

De 28-jarige Sarah vindt dat ze zich nogal jong kleedt. Naast haar eigen dochtertje voelde ze zich meer een grote zus dan een jonge mama. Lien Degol gaf haar in Met de complimenten van Lien een outfit waarmee ze volwassener overkomt en die haar nog stijlvoller maakt.

"Als ik met mijn dochter over straat loop, heb ik vaak het gevoel dat ik niet haar mama ben, voornamelijk door mijn kledingstijl. Het is nog altijd de kleding die ik droeg voor haar geboorte."

Sarah heeft een peervormig figuur. Dat wil zeggen dat haar schouders en bovenlichaam smaller zijn dan haar heupen. Voor haar eerste outfit koos Lien daarom voor een kleedje.

  • Een kleedje zorgt voor een vlotte overgang van het bovenlichaam naar het onderlichaam. 
  • Sarah is ook aan de kleine kant, een kleedje verlengt altijd en zorgt er dus voor dat je groter gaat lijken. Let op, het kleedje mag niet verder dan tot net boven je knieën komen. 
  • Wanneer je zwaartepunt lager ligt (in het geval van Sarah zijn dat haar heupen) is het belangrijk dat je je taille benadrukt. Door een fijn riempje op het kleedje te dragen, zorgt Lien er voor dat de taille van Sarah benadrukt wordt.
  • Ga zeker voor een klein, dun riempje. Een dikke en zware riem snijdt je lichaam in twee en verzwaart.

Lichtblauwe jeans Clockhouse, maten 34-42, 15 euro. Petrolblauwe panty Yessica, maten XS-XL, 7,5 euro. Alles bij C&A.

Grijsgroene handtas 'Burkely', 89,95 euro. Zwart enkellaarsje 'Les Autres', maten 36-43, 110 euro. Alles bij Torfs.

Bril BeYU, 99 euro zonder glazen, bij Pearl.

Armbandjes, 69 euro/stuk. Ring, 119 euro. Alles bij Orage.

Voor haar tweede outft koos Lien voor een jeans met een jasje, waardoor deze jonge mama er plots veel stoerder uitziet.

  • Een jeans hoeft niet altijd jong te zijn. Kies voor een effen kleur en laat broeken met wassingen zeker achterwege, die komen jonger over. Combineer een jeans met een stijlvol bloesje en een jasje en het oogt een stuk volwassener. 
  • Door een jasje te kiezen dat net op de heupen valt, zorgt Lien ook weer dat de overgang van het boven naar het onderlichaam vlot loopt en er minder aandacht valt op de heupen.

Donkerblauw gebloemd jurkje Clockhouse, maten XS-XL, 15 euro. Zwart jasje Clockhouse, maten XS-XXL, 29 euro. Rood bloesje Your Sixt Sense, maten 34 – 42, 25 euro. Riem Clockhouse, maten 85 – 125, 9 euro. Alles bij C&A

Zwart enkellaarsje Tommy Hilfiger, maten 36-43, 140 euro. Alles bij Torfs.

Bril BeYU, 99 euro zonder glazen, bij Pearl.

Armbandjes, 69 euro/stuk. Ring, 119 euro. Alles bij Orage.

Naast deze 2 outfits zorgde Lien ook nog voor een nieuwe bril voor Sarah.

  • Haar oude bril sneed in haar ooglid, waardoor de ogen van Sarah naar beneden werden geduwd en kleiner leken. Daarnaast waren de glazen gelig van kleur, waardoor de kleur van haar ogen er niet mooi uitkwam.
  • Lien gaf haar een grotere bril, die haar ogen mooi omkadert, met heldere glazen die de kleur van haar ogen niet beïnvloedt en mooi doet uitkomen.

Met de complimenten van Lien, elke donderdag om 18u30 op Libelle tv (kanaal 18 bij Telenet)

Kleding en schoenen:

 

Hair Styling: Kreatos – Make-up: BE Creative Make Up (exclusief verkrijgbaar bij ICI PARIS XL) – Brillen: Pearle – Juwelen: Orage

Partner Content