Dé tips voor stralende ogen

Door Rani Merckx

De ogen zijn de spiegel van de ziel… Je draagt er dus maar beter zorg voor. Met deze tips stap je in een oogwenk met stralende kijkers de deur uit!

Onze ogen krijgen het dagelijks zwaar te verduren. Niet alleen door de tand des tijds, maar ook door het onafgebroken staren naar een computerscherm, televisie of gsm. Met deze tips hou je je ogen in topvorm!

Masseer je ogen

Een massage, het verricht wonderen. En ook voor je ogen is dit niet anders. Trakteer je ogen en de huid rondom af en toe op een massage. Zo verminder je donkere kringen, rimpels en opgezwollen ogen. Daarnaast hou je je huid in goede conditie. Vochtophopingen verminderen bij een regelmatige massage en ook lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes worden aangepakt. Het collageen in de huid wordt gestimuleerd en de elasticiteit verbetert.

Recht uit de keuken

Komkommer

Leg je ogen eens goed in de watten, met natuurlijke producten bijvoorbeeld die je waarschijnlijk toch in huis hebt. Een bekende beautytip maar eentje die effectief is: een koel schijfje komkommer op je ogen. De groente zit boordevol water en vitamine K, waardoor de huid op en rond je ogen goed hydrateert. Snij de komkommer in dunne plakjes en leg ze even in de koelkast voor gebruik. De frisse toets van de komkommer verzacht opgezwollen en geïrriteerde ogen. Zoek een rustig plekje, leun achterover, plaats twee schijfjes (gedurende 20 minuten) op je ogen en… ontspannen maar!

Aardappel

Heb je geen komkommer in huis? Een schijfje aardappel werkt even goed. Net als komkommer zijn aardappelen goed tegen wallen en donkere kringen onder de ogen, omdat de enzymes die het bevat je huid lichter maken en toxines verwijderen.

Theezakje

Eentje recht uit grootmoeders trukendoos: gebruik je (reeds afgekoelde) theezakje. Het theezakje stimuleert de bloeddoorstroming in de dunne huid door de theïne, de thee-variant van caffeïne. De tannine in thee zorgt er dan weer voor dat de zwelling en verkleuring onder je ogen afneemt.

Oogmaskers

Wist je dat de huid rond je ogen zes tot tien keer dunner is dan de rest van je gezicht? Wees daarom extra lief! Wrijf niet te hard en was je gezicht voorzichtig. Deppen is beter dan schrobben, anders beschadig je je huid. De ideale verzorging voor de gevoelige zone rond je ogen? Een goede hydratatie! Een oogmasker hydrateert én verfrist de huid rond en op je ogen.

Make-up

Opgestaan met kleine of opgezwollen ogen? Hou je make-up dan sober. Gebruik een goede concealer of een lichte foundation op donkere plekken en kringen om oneffenheden weg te werken. Hou je oogschaduw subtiel en werk met twee tinten. Zo kun je je ogen optisch groter maken. Werk af met mascara op de bovenste wimpers om een open blik te creëren.

Volg ons ook op Pinterest:

Deze artikels wil je vast ook even lezen:

Partner Content