Pigmentvlekken? Laat ze je leven niet vergallen!

In samenwerking met Eucerin

Veroudering, UV-licht, hormonale veranderingen: het is niet makkelijk om een stralende, egale teint te behouden. Ook bruine vlekken kunnen je gezicht ontsieren. Dankzij de expertise van Eucerin kan je daar nu gelukkig wat aan doen.

De ideale huid is voor heel wat vrouwen niet alleen rimpelvrij, maar ook stralend en egaal. Toch is dit voor heel wat vrouwen niet vanzelfsprekend: bruine vlekken, zwangerschapsmasker en andere pigmentvlekken komen vaak voor. Deze problemen vallen onder de term ‘hyperpigmentatie’, een geheel van pigmentstoornissen waar een op de drie vrouwen(1) last van heeft.

Wat is hyperpigmentatie?

Blootstelling aan UV-licht, hormonale invloeden en huidveroudering kunnen hyperpigmentatie van de huid veroorzaken. Van de verschillende mechanismen die zijn betrokken bij de productie van melanine, speelt tyrosinase, een enzym dat aanwezig is in de huid, een belangrijke rol bij de synthese van melanine door melanocyten. Als de productie van melanine toeneemt, verschijnen er lokaal of min of meer verspreid donkere zones op de huid. De kleur van die vlekken kan variëren van lichtbruin tot zwart.

Wat is de oorzaak?

Hyperpigmentatie wordt vaak in verband gebracht met huidveroudering. Vanaf 60 jaar ontsnapt bijna niemand hieraan. Er spelen echter ook andere factoren mee die alle huidtypen kunnen treffen, ongeacht de leeftijd. Tot die factoren behoren herhaalde blootstelling aan de zon, genetische aanleg van bepaalde huidtypen en reacties op medische behandelingen die de huid soms lichtgevoeliger maken, hormonale veranderingen (zwangerschap, hormonale anticonceptie), net zoals bepaalde ontstekingsreacties: acne, insectenbeten, eczeem of psoriasis.

Meer dan een huidprobleem

Hyperpigmentatie is niet zomaar een aandoening die de huid minder mooi maakt. Het kan je dagelijkse leven gaan domineren. Veel mensen voelen zich door hun pigmentvlekken slecht in hun vel: ze durven het woord niet meer nemen in een groep, krijgen het gevoel dat iedereen hen aanstaart en hun zelfvertrouwen lijdt eronder.
Fien, een Belgische blogster van 32 jaar en mama van twee dochtertjes, was een van hen. Vijf jaar geleden verschenen er tijdens haar zwangerschap bruine vlekken op haar gezicht. Vooral haar voorhoofd verkleurde duidelijk. Toen ze opzocht wat dit kon zijn, ontdekte ze dat dit soort pigmentvlekken een naam heeft: zwangerschapsmasker. Na de zwangerschap zouden ze weer verdwijnen. “Maar helaas zijn de mijne nooit weggegaan. Integendeel: elke zomer werd het erger. Vaak merkte ik dat mensen tijdens een gesprek naar de vlekken op mijn voorhoofd staarden. Ik schaamde me en voelde me slecht. Daarom verborg ik de vlekken onder een dikke laag make-up.” Fien wist niet dat er oplossingen bestonden. Sinds ze de producten uit het assortiment Anti-Pigment van Eucerin gebruikt, zijn haar huidvlekken bijna niet meer zichtbaar.
“Een van de grootste problemen wat hyperpigmentatie betreft, is dat het zo’n grote invloed heeft op het dagelijkse leven”, vertelt Gitta Neufang, Chief Innovation & Medical Officer bij Eucerin. “Daarom doet ons team alles om een oplossing te vinden die hyperpigmentatie zo goed mogelijk vermindert.”

Ontdek hier het verhaal van Fien.

Thiamidol(2), ongezien efficiënt tegen pigmentvlekken

Speel jij verstoppertje met de spiegel of verstop je je pigmentvlekken onder een iets te dikke laag foundation? Pak dan vanaf nu de oorzaak van het probleem aan met het assortiment Anti-Pigment van Eucerin.
De specialisten van Eucerin hebben meer dan tien jaar lang onderzoek gedaan naar hyperpigmentatie. Na meer dan 50.000 tests ontdekten ze de oplossing: Thiamidol(2). Dit gepatenteerde ingrediënt, dat in alle producten van het assortiment Anti-Pigment van Eucerin zit, werkt aan de bron van de melanineproductie om hyperpigmentatie te voorkomen. Het vermindert de grootte en intensiteit van de vlekken, vertraagt hun terugkeer en maakt de teint egaler. De vermindering van de melanineproductie is klinisch bewezen.

Ontdek het assortiment Eucerin Anti-Pigment

Eucerin Anti-Pigment vermindert pigmentvlekken efficiënt en voorkomt dat ze terugkomen, zodat je huid er weer egaal en stralend uitziet. Het assortiment voldoet aan strenge dermatologische normen en de werking van de producten is bewezen met klinische en dermatologische onderzoeken. Al na twee weken zijn de eerste resultaten zichtbaar(3) en bij regelmatig gebruik wordt het resultaat steeds beter.

Het assortiment bestaat uit vier producten met het gepatenteerde ingrediënt Thiamidol(2):
• Anti-Pigment Dagcrème SPF30
Beschermende dagverzorging voor een stralende en egale teint. Bovendien voorkomen de SPF30- en UVA-filters efficiënt dat er door de zon en UV-straling nieuwe pigmentvlekken ontstaan (€ 30,90 voor 50 ml*).
• Anti-Pigment Nachtcrème
Een regenererende, hydraterende nachtverzorging. De formule met Dexpanthenol stimuleert het celvernieuwingsproces tijdens de nacht (€ 31,40 voor 50 ml*).
• Anti-Pigment Serum Duo
Gebruik dit serum vóór de Dagcrème SPF30 en de Nachtcrème om de werking van deze producten te versterken(4) en de huid er weer gezond te laten uitzien. In het roze compartiment zit gepatenteerd Thiamidol(2) dat de melanineproductie vermindert en bij regelmatig gebruik voorkomt dat bruine vlekken terugkomen. Het witte compartiment bevat geconcentreerd Hyaluronzuur dat de huid beschermt tegen rimpels en verlies van elasticiteit (€ 39,90 voor 30 ml*).
• Anti-Pigment Spot Corrector
Gebruik de Spot Corrector vóór de hydraterende crème om betreffende zones krachtig en doelgericht aan te pakken (€ 19,90 voor 5 ml*).

Het hele gamma vind je in de apotheek en parafarmacie.
Meer informatie op eucerin.be

(1) Bron: Studie Arcane 2017 – verzorgingsproducten in apotheken en parafarmacie: 36% van de vrouwen ouder dan 18 zegt er last van te hebben.
(2) Thiamidol gepatenteerd in België, Frankrijk en Nederland.
(3) Klinische score gerealiseerd bij 32 tot 35 personen (afhankelijk van het geteste product).
(4) Klinische studie uitgevoerd op het gezicht van 34 personen (in de leeftijd van 25 tot 65 jaar): beoordelingen na 2 ,4, 8 en 12 weken.
(*) De verantwoordelijkheid voor het vaststellen van de consumentenprijzen ligt uitsluitend bij de distributeur. Beiersdorf kan alleen de aanbevolen verkoopprijzen vastleggen.