Power make-up

Door De Redactie

Naturel met satijnglans, blauwgetinte smokey eyes, flitsende kleurtjes of donkere lippen: welke beautytrend volg jij dit najaar?

Trend 1: nachtblauwe schaduw

De smokey eyes waren niet weg te denken van de catwalk en duiken op bij verschillende make-upmerken. Niet de klassieke zwarte variant, maar nachtblauwe tinten die elke vrouw staan: donkerblauw, petroleum, blauwzwart, grijsblauw… Het mooiste resultaat krijg je als je verschillende blauwtinten combineert. Gitzwarte mascara en beige-roze naturelle lipstick maken het af.

Trend 2: comeback van de eyeliner

Eyeliner is terug, en terecht. Je ogen lijken groter, mooier gevormd en je wimpers ogen voller. We gebruiken de eyeliner op allerlei manieren: felle kleurtjes, doorlopend in de binnenooghoek of onder het oog, ultrafijn of net extra dik. Met een licht glanzende huid hou je het fris, een matte basis maakt dof.

Trend 3: kleurtjes met karakter

Fuchsia lippen, gifgroene ogen, knallende eyeliner: experimenteren mag! Combineer de felle oogmake-up met veel zwarte mascara voor contrast. Ga bij felle kleuren voor glanzende texturen, deze ogen natuurlijker dan hun poederige, ultramatte varianten. Kies voor blusher in een zachte kleur en frisse maar nauturlijke lippenstift. Los poeder bezorgt je een matte teint zodat je ogen extra schitteren.

Trend 4: dramatische lippen

Terug van weggeweest: de donkere lipstick, dit najaar vooral in paars- en pruimtinten. Combineer met weinig oogmake-up en zorg voor een egale foundation. Met neutrale lip-liner voorkom je een donkere rand als de lipstick vervaagt. Liever naturel? Ga dan voor gloss in een donker tintje.

Terug 5: naturel met luxegevoel

De natureltrend blijft het ook dit najaar goed doen. De basis is een matte teint, maar dan met satijnen afwerking. Een lichte blusher, zachte oogschaduw en wat mascara volstaan. Kam je wenkbrauwen in model en zet ze eventueel wat kracht bij door ze in te kleuren, want ook zware wenkbrauwen zijn terug. Een vleugje transparante lipstick, in een net iets fellere kleur dan je lippen, maakt het af.

In Libelle 36 (6 september) kom je te weten welke producten je best gebruikt om deze nieuwe trends vorm te geven!

Partner Content