Schoenen en outfits; mix en match

Door De Redactie

Elke vrouw heeft gemiddeld 17 paar schoenen, en dat is nodig, want de juiste schoen maakt een outfit helemaal af. Ze geven flair, stijl en bepalen je look. Welke schoen past bij welke outfit?

Zakelijk

Wie zakelijk wil overkomen, moet schoenen kiezen die dezelfde zakelijke look hebben als haar outfit. Platte pumps of lage schoenen tot een medium hoge hak zijn altijd een goede optie. Stiletto's geven iets meer glamour aan je look, maar komen minder zakelijk over. Komt je rok op kniehoogte, dan zijn platte schoenen niet aangewezen. Kies in dat geval voor halfhoge hakken.

Vrouwelijk

Hoge hakken zijn op en top vrouwelijkheid en klasse. Ze zijn dan ook perfect om een look met elegante outfits zoals een wapperend avondjurkje af te maken. Ga je dansen, overweeg dan schoenen met bandjes, zo blijven je schoenen beter aan je voet zitten en sta je heel wat stabieler.

Broek

Draag je een broek met rechte pijpen, dan heb je heel wat mogelijkheden. Hakken staan mooi onder elke broek, onthoud enkel dat de zoom van je broek op de bovenkant van je schoen moet vallen. Deze mag niet over je hak hangen en de grond raken.

Minirok

Wie een kort rokje draagt, overweegt maar beter welke look zij wil uitstralen. Te hoge hakken geven een verkeerde indruk, beter is om te kiezen voor een bescheiden hakje, platte schoenen of laarzen. Kaplaarzen (tot over de knie) zijn deze winter een echte trend. Houd er wel rekening mee dat de combinatie van kaplaarzen en minirokjes voor vele mensen goedkoop ogen. Je combineert deze laarzen beter met een broek of een legging.

Lange rok

Lange rokken zijn ideaal bij kniehoge laarzen met een lage hak, instappers en ballerina's. Te hoge hakken veranderen de proporties van een lange rok.

Nu de kleur nog

Heb je het model gekozen? Dan rest enkel nog de kleur. Neutrale tinten doen het altijd goed, maar bij een tweekleurige outfit is het beter om je schoenen te laten matchen met het onderste kledingstuk. Zo lijken je benen langer en creëer je de illusie dat je slanker bent.

Partner Content