Stijlvol met de fiets naar het werk

Door De Redactie

De lentezon probeert je elke dag opnieuw te verleiden om al fietsend naar het werk te gaan. Spring snel op je fiets, want met deze 7 tips verschijn je probleemloos piekfijn op kantoor!

Fiets je niet naar het werk omdat je na een fietstocht in het helse verkeer echt niet meer carrière-waardig voor de dag komt?

Fietsen biedt nochthans heel wat voordelen; het is goed voor de lijn, je hoeft geen parkeerplaats te zoeken, je hebt weinig last van files en hoeft je niet aan de strikte tijden van het openbare vervoer te houden. Spring morgen toch op je fiets, volg onze tips en verschijn piekfijn op kantoor!

  • Neem je tijd! Bedenk hoeveel tijd je nodig hebt om je parcours op rustig tempo aan af te leggen. Houd een rustig en regelmatig ritme aan zodat je niet bezweet op je werk toekomt. Zorg ervoor dat je bij je aankomst nog wat tijd over hebt om uit te blazen met een kopje koffie.
  • Door weer en wind! Onthoud dat het weer wel eens kan om slaan. Zorg ervoor dat je op alles voorbereid bent. Hou een regenpak of regencape bij de hand en vergeet vooral niet om je schoenen en je haar te beschermen tegen een plensbui.
  • Vlotte schoenen: hoge hakken horen dan wel bij je carrière-look, maar om te fietsen zijn ze niet ideaal. Bovendien kunnen je hakken door het fietsen los komen te zitten. Kies gemakkeljke schoenen om te fietsen en houd je pumps voor de werkvloer.
  • Kreukvrije zone: mantelpakjes, rokjes en zomerjurken laten zich moeilijk combineren met een lange fietstocht. Wil je kreukvrij op je werk verschijnen, dan zal je creatief voor de dag moeten komen. Alles hangt af van hoever je moet fietsen en de dresscode van je kantoor. Fiets eventueel in sportkledij en neem je office-outfit mee in een tasje.
  • Bescherm je tas! Ook je handtas en je laptop moeten tegen weer en wind beschermd worden. Zorg ervoor dat je er tijdens het fietsen geen omkijken naar hebt. Steek alles in een waterdichte tas of rugzak en doe hem in een fietstas of mand zodat er niets mee kan gebeuren.
  • Denk aan je haar, en huid. Fietsen betekent blootstelling aan wind, zon, zee en koude. Denk aan de juiste crèmes op het juiste moment. Gebruik een zonnecrème tegen de zon,  een vette crème tegen couperose,  een lippenbalsem voor gesprongen lippen en een handcrème voor droge handen.
  • Aangekomen en verfrissen maar! Fris jezelf na je fietstocht lekker op, haal een kam door je haar, check je make-up, spuit nog wat deo en je ziet er weer piekfijn uit. Nu nog even uitblazen met een kopje koffie, en hop, je kan weer aan de slag!

Partner Content