Trend: trouwjurken passen voor het plezier

Wat als je droomt van een schitterende trouwjurk, maar je hebt geen partner of je kunt het niet betalen? Dan kun je nog steeds een gezellig middagje bruidsjurken passen!

Namiddagje dromen in Nederland

Heel wat vrouwen dromen over dé ultieme trouwjurk. En daar hangt vaak een stevig prijskaartje aan vast. Door de populariteit van programma’s zoals Say yes to the dress, is de droom om eindeloos dure jurken te kunnen passen in Nederland alvast een echte trend geworden.

25 euro voor drie uur pasplezier

Bij onze noorderburen kun je in steeds meer bruidsmodewinkels eindeloos jurken passen, of je nu trouwt of niet. Dat zal in Vlaanderen nog niet zo snel gebeuren. Wedding planner Iris Decreus van House of Weddings vertelde in Het Nieuwsblad over de verschillen.
”Vlamingen nemen trouwfeesten doorgaans heel ernstig. In Nederland gaat het er veel losser aan toe. Vlaamse bruidsmodewinkels zijn er allesbehalve happig op om een middagje amusement aan te bieden: het vraagt veel tijd en biedt geen garantie op verkoop. In Nederland kijkt men daar anders naar.”
Wie dus zin heeft om zich te laten onderdompelen in de bruidsgekte, moet er wel een ritje naar Nederland voor over hebben. Zo kun je in sommige winkels voor 25 euro per persoon drie uur lang alles passen wat je maar wilt, mét glaasje cava natuurlijk. Een leuk uitstapje met de vriendinnen?

Bron: Het Nieuwsblad – Beeld: Getty Images

Trouwplannen of trouwdromen?

Partner Content