Getty Images

Met dit trucje loop je schoenen met hakken makkelijker in

Door De Redactie

Herkenbaar: je koopt enthousiast een paar prachtige schoenen, maar dat enthousiasme verdwijnt al snel wanneer je merkt dat je er ontzettend pijnlijke voeten in krijgt. Het resultaat? Blaren en nieuwe hakken die in de kast verdwijnen.

Het vraagt soms wat tijd om nieuwe schoenen in te lopen, maar met dit trucje gaat het alleszins een stuk makkelijker. En het beste van al: de dingen die je ervoor nodig hebt, heb je vast al in huis!

Dit heb je nodig

  • Een paar schoenen met hoge hakken
  • Een paar dikke sokken
  • Een haardroger

Zo doe je het

  1. Trek dikke sokken aan en prop je voeten in je schoenen. Ze zullen erg krap aanvoelen, maar dat is normaal.
  2. Blaas zo’n 2 minuten met je haardroger op de schoenen, tot ze warm en buigzaam aanvoelen. De warmte zal ervoor zorgen dat het materiaal een beetje stretcht en makkelijker naar je voet zal vormen.
  3. Loop even rond terwijl de schoenen afkoelen. Doe je sokken uit en je zult zien: de schoenen zitten een pak comfortabeler, passen perfect aan je voet en zullen veel minder pijn doen.

Nog meer trucjes proberen?

Hoe vaker je je schoenen draagt, hoe sneller en beter ze zich naar je voet zullen vormen.

  • Draag je schoenen terwijl je het eten klaarmaakt of naar de tv kijkt. Dat kan gerust met sokken voor extra comfort.
  • Heb je een zittende job, draag je schoenen dan terwijl je aan je bureau zit. Neem voor de zekerheid nog een ander paar mee.
  • Draag je hakken terwijl je korte afstanden wandelt.
  • Ruw de zolen op met schuurpapier zodat je minder makkelijk uitglijdt: ook dat verhoogt het draagcomfort.

Tip: Leg een zakje silicagel in je schoenen als je ze niet draagt. Die zakjes zitten dikwijls in de doos als je de schoenen koopt. Ze nemen makkelijk vocht op en voorkomen dat je schoenen weer krimpen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content