Vakantie in je badkamer

Door De Redactie

Alweer toe aan vakantie? Wat dacht je van een tripje richting Tahiti, een uitstap Tokio of pure Provençaalse waterpret? Deze producten brengen je op je favoriete bestemming!

Een snuifje van "la douce France"

Beeld je in: Frankrijk. Denk aan: hectaren lavendel, rozemarijn, cipressen… En dat alles licht sudderend onder de Franse zomerzon. Die geur! Hoor je de krekels al? Laat je zakken in een heerlijk warm bad, met deze Franse badmaatjes.

 • deze schuimende, reinigende gel met biologische rijst uit de Camargue vernauwt de poriën, herstelt het evenwicht van de huid en maakt haar matter.
  Riz Foaming Cleanser van l'Occitane, 14 euro
 • dompel je lichaam onder in Franse sfeer met deze douchegel met pure Franse lavendel.
  Divine Calm, Heavenly Shower Gel – The Body Shop, 10 euro

Wist je dat… lavendel kan bijspringen als je geen tijd hebt om je haar te wassen? Besprenkel een lapje katoen met wat lavendelwater en trek het over je haarborstel zodat het haar ervan door de stof komt. Bij het borstelen neem je zo overtollig vuil en vet weg en dood je de bacteriën. De geur van de lavendel brengt je volledig tot ontspanning, je slaapt lekker en ontwaakt goedgeluimd.

Aqua di Toscana

Als de zon hier verstek geeft, is het hoog tijd voor een kleine mentale escapade naar zonniger oorden. Een beetje verbeelding, een vleugje citrus, cipressen, wat bergamot…en je ziet al een glimp van de Toscaanse heuvels!

 • heerlijke lichaamsmelk voedt je huid met het beste van het mediterrane klimaat, zoals de maquis.
  Italian Resort, Blue Mediterraneo, van Aqua Di Parma, 44 euro
 • een vleugje vochtige bloemengeur, overgewaaid van het eiland Capri
  Island van Michael Kors – Parfumerie, 58 euro

Wist je dat… "bergamot" komt van de Italiaanse stad Bergamo, waar deze citrusolie voor het eerst werd verkocht. De bergamot geeft ook Earl Grey thee z'n typische smaak. De olie wordt gebruikt voor de geur, maar is ook in medische kringen bekend om zijn stimulerende en ontsmettende werking.

Afrikaans geluk

Wie gaat er mee het Afrikaanse oerwoud in? Trek de deur van de badkamer met veel tamtam achter je dicht en waan je in een palmboombos vol kokosnoten, sappige mango's en krakende argannoten.

 • intensief herstellen, daar zijn Afrikaanse vruchten goed in!
  Ontwarrende haarbalsem met Afrikaanse mangoboter van Klorane – apotheek, 8,85 euro
 • leg je haar extra in de watten met dit haarmasker met kokosnoot, en geraak in Afrikaanse stemming.
  Bb Creme de Coco van Bumble and Bumle – apotheek, 25,50 euro

Partner Content