Verleidelijke voeten

Door De Redactie

De zon schijnt! Tijd om je laarsen en sneakers in te wisselen voor sandaaltjes, pumps en slippers. Zijn je voeten nog niet helemaal terug hun zomerse zelve na die koude winter? Met dit verzorgingsritueel kom je zo weer met verleidelijke voeten voor de dag.

  • Verwijder alle oude laagjes nagellak met een remover zonder aceton. Aceton maakt je nagels immers geel en verzwakt ze.
  • Scrub de huid van je voeten met een goede exfoliating crème. De huid wordt diep gereinigd en zal glad aanvoelen. Je kan voor deze scrubbehandeling gerust een scrub gebruiken die voor de lichaamshuid bedoeld is.
  • Het geheim van een efficiente voetverzorging is een voetbadje. Doe wat lauw water in een badje, voeg er een niet schuimende badolie aan toe en laat je voeten 10 minuutjes weken. Je kan ook zeezout aan het water toevoegen.
  • Droog je voeten na het voetbadje niet volledig af, maar ga met een puimsteen op je vochtige voeten aan de slag om de harde deeltjes te verwijderen. Maak draaiende bewegingen en besteed vooral aandacht aan je hielen en voetzolen.
  • Tijd voor je teennagels. Vijl je nagels met horizontale bewegingen en zorg ervoor dat je ze niet te kort maakt. Gebruik geen schaartje of nagelclip omdat je nagels daarmee kunnen versplinteren of breken.
  • Verwijder nagelriemen en velletjes. Gebruik een speciale nagelriemverwijderaar om de nagelriemen terug te duwen. Ga zeker niet je nagelriemen knippen, want ze beschermen je nagels en zijn zo fragiel. Let op dat je je nagelriemen niet te ver terugduwt, omdat dat ontstekingen kan opleveren.
  • Geniet van een voetmassage met een body crème die rijk is aan actieve bestanddelen en die de huid voedt. Verwen ook je enkels met een kleine massage.
  • Breng ten slotte een laagje nagellak aan om je tenen te laten schitteren. Rol een papieren zakdoekje op en stop het tussen je tenen om ze van elkaar te scheiden. Breng eerst een kleurloze basislak aan en werk van de grote teen naar de kleine teen. Breng daarna twee lagen gekleurde lak aan. Verwijder vervolgens de restjes nagellak met een wattenstaafje en nagellakremover.

Partner Content