Vijf natuurlijke mooimakers

Vijf natuurlijke mooimakers

Gure wind, airco of verwarming: je huid krijgt het hard te verduren deze wintermaanden. Maar geen nood: deze planten zorgen ervoor dat je blijft stralen.

Aloë vera om te hydrateren

In de winter is je huid snel droog. Daarom is het belangrijk om elke dag haar vochtreserves aan te vullen. Planten zoals aloë vera, die maandenlang zonder regen kunnen, zijn gemaakt om vocht vast te houden. Verpakt in een crème zijn ze ook een uitstekende dorstlesser voor je huid.

Olie om te voeden

Boven op je huid ligt een film van onder meer -transpiratievocht en vetten, die ervoor zorgt dat je huid zacht en soepel blijft. Natuurlijke oliën, zoals amandelolie of arganolie, lijken op deze film en zijn dus ideaal om droge huidtypes te verzorgen. Nog zo’n superingrediënt voor een goed gevoede huid is karitéboter of galamboter.

Rozen en granaatappel tegen rimpels

Tot voor kort vond je weinig antirimpelcrèmes in de natuurwinkel. Nochtans halen gewone antirimpelproducten hun bestanddelen bijna altijd uit de natuur. Maar meestal zitten er ook synthetische ingrediënten in – siliconen of reflecterende pigmenten – die je huid onmiddellijk gladder doen lijken. Natuurlijke crèmes werken op langere termijn. Zo zijn rozen- en granaatappelextract, dankzij de antioxidanten die erin zitten, natuurtalenten in het gladstrijken van rimpels.

Kamille om te zuiveren

Je huid elke ochtend en avond reinigen is hét geheim voor een stralende teint. Maar reinigingsproducten kunnen ook irriteren, zeker als je huid gevoelig is. Daarom is het goed als ze kalmerende ingrediënten bevatten, zoals kamille-extract. Voor gewone huidtypes zijn verfrissende ingrediënten, zoals sinaasappelextract, een prettige extra.

Appel- en broccoliextract als energieboost

Naast groene en witte thee kom je in -cosmetica ook steeds vaker nieuwe ingrediënten tegen, zoals appel- en broccoli-extract, om de huid te stimuleren. De extracten -worden bovendien steeds verser verpakt, om een optimale werking te garanderen. -Biotherm bijvoorbeeld, stopt haar broccoli-extract in een capsule, die je bij het eerste -gebruik vermengt met je crème.

Cleansing gel met aloë vera

Cleansing gel met aloë vera

Droge olie met arganolie

Droge olie met arganolie

Verstevigende dagcrème met granaatappel

Verstevigende dagcrème met granaatappel

Gezichts- en bodycrème met kamille FR

Gezichts- en bodycrème met kamille FR

Serum met broccoli- en appelextracten

Serum met broccoli- en appelextracten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)