Warm weer? Draag dan deze luchtige stoffen!

Door Jolien Thieleman

Als het kwik naar boven klimt, trek je ‘t liefst geen kleren aan die je het nóg warmer doen krijgen. Maar wat draag je dan wel? Deze tips kunnen alvast helpen!

Kies de juiste kleding

Sta jij ook te draaien voor je kleerkast als het warm is buiten, omdat je niet weet wat je moet aantrekken? Lees dan gerust even deze tips, waarmee je ongetwijfeld de juiste kledingkeuze maakt.

  • Kies voor de juiste kleur: vermijd donker en ga voor licht. Lichtgekleurde of witte kleding weerkaatst de stralen van de zon, terwijl zwart net warmte opvangt. Bovendien zien lichte kleren er lekker zomers uit!
  • Draag wijde kleding, zo trekt het zweet minder snel in de stof.
  • Verdoezel okselvlekken met prints, bruine en donkerblauwe stoffen. Blijf weg van grijs: hierop zie je zweetvlekken meteen.
  • Scheer je oksels om langer fris te blijven: zweet en nare geurtjes blijven zo minder lang hangen.
  • Spray een deodorant die geen gele vlekken maakt op je (witte) kleding.
  • Vergeet je hoofddeksel niet: een zomerse hoed ziet er leuk uit en beschermt je haar, nek en gezicht tegen de zon.
  • Kies voor luchtige, ademende stoffen.

Super, zo’n luchtige stofjes

Katoen

Katoen heeft niets dan voordelen: het behoudt haar structuur, vangt geen hitte op en trekt vocht weg, wat extra handig is als je snel last hebt van zweetvlekken.

Linnen

Katoen draag je het hele jaar door, maar linnen daarentegen is een écht zomerstofje. Van alle materialen is dit misschien wel het koelste stofje: linnen laat lucht door en neemt snel vocht op.

Zijde

Echte zijde, en niet de ‘valse’ synthetische variant, voelt lekker licht en zacht aan bij tropische temperaturen. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan vast, maar wie weet tik je ergens een mooi stuk op de kop!

Let op: felle zon kan de kleuren van zijde doen vervagen. Ben je dus van plan om lang in de zon te vertoeven, dan trek je beter iets anders aan.

Shoppen: fris & zomers

Nu je weet waarop je moet letten, kun je op zoek gaan naar kledingstukken waarmee je moeiteloos die hoge temperaturen trotseert. Laat je inspireren!

Pieces, € 24,99.

1

Katoenen T-shirt met streepjes

T-shirt met streepjes

Esprit, € 19,99.

2

Katoenen rok met ruches

rok met ruches

Dorothy Perkins via Zalando, € 29,95 € 23,95.

MS Mode, € 39,99 € 27,99.

& Other Stories, € 89.

3

Linnen top met knopen

top met knopen

Mango, € 25,99 € 19,99.

MaxMara via De Bijenkorf, € 99 € 69.

Beeld: Getty Images

Meer modetoppers bij warm weer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content