Welke muts past bij jouw gezichtsvorm?

Door Jolien Thieleman

Als de dagen kouder worden, duffelen we ons graag lekker warm in. En daar hoort natuurlijk een zachte muts bij! Ze zijn er in alle vormen en maten, maar waarop moet je nu letten als je er eentje kiest?

De juiste vorm

Je kunt tientallen mutsen proberen in de winkel, maar je zult snel merken dat ze je niet allemaal even mooi staan. Kies daarom voor mutsen die het best bij je gezichtsvorm passen.

Ovaal

Heb je bijvoorbeeld een ovaal gezicht, dan ga je best voor een muts die strakker bovenaan je hoofd zit. Trek ‘m gerust wat verder over je hoofd, tot boven je wenkbrauwen. Mutsen met pompons kun je beter vermijden, want die maken je gezicht langer.

Esprit - Gebreide muts van een wolmix kopen in de online shop

Muts (Esprit, € 19,99).

Hartvormig

Vrouwen met een hartvormig gezicht kunnen eigenlijk elke soort muts dragen, maar het allermooist staan ze met een losser exemplaar. De nonchalante look van de muts verzacht de scherpere gezichtsvormen, wat je gelaat mooi in balans brengt.

muts

Muts (Wolvis, € 49) en sjaal (Wolvis, € 109).

Rond

Heb je een rond gezicht? Dan sta je mooi met een muts die je wat verder op je hoofd draagt en achteraan wat losser zit. Kies eentje met wat textuur om het geheel wat meer karakter te geven. Vrouwen die deze gezichtsvorm hebben, staan bijzonder goed met mutsen met pompons!

Afbeeldingsresultaat voor Gebreide muts met pompon van imitatiebont

Muts (Veritas, € 17,99).

Vierkant of rechthoekig

Als je een vierkant of rechthoekig gezicht hebt, dan ga je best voor een muts die strakker om je hoofd zit. Zo vermijd je dat je gezicht er breder uitziet. Asymmetrische exemplaren staan heel goed bij deze gezichtstypes, net als hoeden met een brede rand of opvallend lint.

Muts (s.Oliver, € 22,99) en sjaal (s.Oliver, € 29,99).

De juiste kleur

Welke kleur je kiest voor je muts, hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak en stijl. Maar je haarkleur heeft natuurlijk ook een grote invloed op je totale look. Heb je …

  • bruin haar? Ga dan voor mutsen in bruine tinten die anders zijn dan je haarkleur, maar ook zwart, wit en blauwe tinten staan je prachtig.
  • donkerbruin tot zwart haar? Dan heb je geluk, want dan kun je experimenten met zowat elke kleur. Zeker pastelkleuren staan je goed en zorgen ervoor dat het totaalplaatje helemaal klopt.
  • roodachtig haar? Kies dan een bruine, gouden, gele, groene, paarse, zwarte of grijze muts. Wit en pastel staan je dan weer minder goed.
  • blond haar? Geef dan je voorkeur aan grijze, bruine, zwarte, blauwe, paarse, rode en roze mutsen. Felle kleuren zorgen ervoor dat je eruit springt, lichte- of pastelkleuren staan je minder goed.

De juiste stof

Om de stof van je muts te kiezen, kijk je natuurlijk eerst naar wat je mooi vindt en wat goed bij je jas past.

  • Heb je een jas in een fijne stof, dan zorgt een stevig gebreide muts voor een mooi contrast. Ook omgekeerd geldt hetzelfde.
  • Wissel je graag af van jas, dan ga je best voor een muts die niet te fijn, maar ook niet te grof is.
  • Als je ‘m dan ook nog eens in een neutrale kleur koopt, kun je je muts bij elke jas dragen!

Ook leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content