Word een leven lang slank

Door De Redactie

Ben jij het jojoën beu? Als je wilt afvallen én slank blijven, dan is het belangrijk dat je inzicht krijgt in jouw eetgedrag en jezelf de juiste gewoonten aanleert. De beloning is groot: een leven lang slank zijn.

Zoek uit wat jou motiveert om slank te zijn

Het is belangrijk dat je inziet waarom je wilt afvallen. Het feit dat het beter voor je gezondheid is om minder te wegen als je overgewicht hebt, is een te vage reden. Ook je aantrekkelijker willen voelen, is te vaag. Je kan best wat dieper graven om te achterhalen wat jou drijft.

[LINK_TEXT id=1]

Verwerf inzicht in je eigen eetgedrag

Waarom grijp je op bepaalde momenten naar zoetigheden? Is het omdat je je onzeker voelt, of omdat je je verveelt? Of zijn het bepaalde situaties die bij jou de behoefte om ongezond te eten uitlokken, zoals bijvoorbeeld veel stress op je werk? Misschien kan je de situatie niet veranderen, maar probeer om je gedrag aan te pakken.

[LINK_TEXT id=2]

Eet niet teveel

Als jouw probleem is dat je teveel eet of snoept, zal het je helpen bij het afvallen en slank blijven als je ziet hoeveel je al gegeten hebt. Tenzij je echt ziet hoeveel je al gegeten hebt, kan je gemakkelijk te veel eten. Dit werd aangetoond door een experiment van de Amerikaanse voedingspsycholoog Brian Wansink. Hij gaf 2 groepen van proefpersonen kippenboutjes te eten. Bij de ene groep werd regelmatig de tafel afgeruimd, bij de andere groep niet. De groep bij wie de afgekloven kippenboutjes op tafel bleven liggen, at beduidend minder.

[LINK_TEXT id=3]

Leer op voorhand plannen

Als je gezond wilt afvallen, is het belangrijk dat je vooraf plant zodat je voldoende keuze aan gezonde etenswaren in huis hebt.

[LINK_TEXT id=4]

Wil je graag gezond afvallen en slank blijven? Op www.fitfixers.be ontdek je hoe je gezond eet en vind je tips over sport en bewegen. Zo bereik je je droomfiguur en lukt het je ook om op gewicht te blijven. Of verwen jezelf met een van de gezonde recepten van Fitfixers.

 

Partner Content